Välkommen till oss!

creative north 10:37 27 Apr 2015
Då är vi igång, vad kul!!
 
Sååå, vart ska vi börja?
 
Vi är två bröder som driver ett litet filmproduktionsbolag på den Svenska landsbygden. Med ett STORT intresse för dokumentärfilm och musik.
 
Vi driver just nu två projekt; The Pearl Of Africa, en dokumentärfilm om hat, kärlek och livet som transkvinna i ett av världens mest transfobiska länder. I över två år har vi följt Cleopatra Kumbugus liv. Det är en gripande berättelse om alla människors rätt att älska öppet. Cleo tvingades att fly till Kenya efter att ha blivit uthängd som homosexuell i en av Ugandas största medier. Hon har varit med om sååå mycket, och det är helt SJUKT att vi fortfarande inte lärt oss acceptera olikheter hos människor.
 
Du kommer även få ta del av Creative North. Ett projekt som vi viljat släppa VÄLDIGT länge nu!
 
Vi har sedan en lång tid tillbaka rest runt i Sverige för att få en inblick i den Skandinaviska ungdomskulturen. Genom intervjuer, livespelningar och personliga berättelser har vi fått möjlighet att träffa stora stjärnor så som Miriam Bryant, Medina och Charli XCX. Men också unga kreativa talanger som drömmer om att kunna leva på det dom älskar… 
 
För hur är det egentligen att växa upp som ung konstnär, artist eller dansare? 
 
Och vad krävs det för att man ska kunna leva på sin konstform?
 
Idag känns det som den nya generationen hellre frilansar som DJ:s, designers, artister eller dansare än jobbar med mer traditionella yrken. Vilket på något sätt skildrar vart vi är påväg i samhället.
 
Som du ser så skiljer sig de båda projekten rätt mycket från varandra! Men här kommer i alla fall en kort introduktion av vad som väntar:
 
Creative North - Trailer
 
.
 
Här kommer även det första avsnittet av The Pearl Of Africa (Ni hittar hela serien HÄR):
 
.

Läs välkomnstintervjun med André och Jonny här.

 

Fler blogginlägg från creative north