En grym resa har nått sitt slut

creative north 14:28 17 May 2015
Se alla artiklar om: 
Då var det snart dags att lämna Bangkok. Kommer sakna att vakna på 17e våningen med utsikt över skyskraporna och äta grym mat som inte tvingar en till sms-lån. Har typ ätit bästa sushin i mitt liv här. 

Men det ska bli svinskönt att komma hem efter först 10 dagar i Paris (filmade Nästa Nivå där), sedan 3 veckor av 35-40 (feels like 47) graders värme i Thailand.

Just nu är det knappt några turister här, men av de få som är här, låg ALLA i skuggan när vi gjorde en avstickare till Hua Hin för lite bad. Enda sättet att orka med hettan var att som ett sjölejon hänga i vattenbrynet.

Cleo har iallafall lämnat sjukhuset och kommit tillbaka till hotellet. Vi filmade det som jag hoppas ska bli avslutet på hela filmen igår. Kändes superfint men vi får se om jag fortfarande känner så i klippningen.

Nu ska jag iväg och filma en sista intervju på morgonen. Cleos operation var mycket jobbigare än hon hade anat och hennes återhämtning har varit långsammare än vanligt. Hon har fortfarande grymt mycket smärtor men blir bättre för varje dag som går. 

.
Vi har nu i princip filmat klart hela The Pearl Of Africa (långfilmen). Sjukt! Det kanske kan bli en till resa till Kampala men vi får se. I över två år har vi följt Cleos liv. Jag träffade henne för första gången i november 2013 när jag reste ner till Uganda med mitt pick och pack.
 

Mycket har hänt sedan dess. Cleo har tvingats fly till Kenya, blivit uthängd i Ugandisk media, tvingats leva inlåst i över en månad, fängslats då hon reste tillbaka till Uganda för att hälsa på sin familj. Det här resan har såklart också varit en stor händelse i hennes liv. Om inte den största. 

Det har varit helt fantastiskt att få se den utvecklingen på nära håll. Jag hoppas filmen kan bli så pass intim och personlig som inspelningen varit. Där jag ensam rest och levt med Cleo och Nelson under två års tid. Vet inte många filmer som är gjorda på det sättet.

Men för mig har det känts som det enda sättet att skapa något som berör på djupet. Ingen boomapa (ljudtekniker), inget svenskt team, eller stress från tv om leverans. Bara jag, min utrustning och människorna i filmen. Tycker det är något som saknas i dagens skräptv-värld där man sällan har tid att göra något fantastiskt.

Nu kommer vi tillbringa resten av året till att klippa klart filmen! Men först ska vi till Sheffield Doc/Fest i Juni, där projektet valts ut som ett av 23 internationella projekt att presenteras för tv kanaler och filmfestivaler från hela världen. Känns svinkul!

Fler blogginlägg från creative north