_VÄRLDENS GULLIGASTE BOK™

Brita Zackari 21:20 10 Jan 2013

Ni vet uttrycket "explain to me like I'm a x-year old"? Den ultimata The Office referensen ang detta finns annars här. Lite så verkar Julia Rothman ha tänkt när hon skrev den här boken, Farm Anatomy (127kr på Bokus), om inte bara livet på landet, utan random grejer att veta om en nångång överhuvudtaget kommer vistas i närheten av något som är från Utanför tullarna. I rätt lättsmält förpackning.

En kanske inte ligger vaken om natten och funderar på hur en ska tänka när man sår ett fält, men det är lite kul att veta det ändå va? Och ni ba "eh, jag önskar att hur man sår en åker var allt jag behövde fundera på, men nu är det så att jag har ett akut problem med en ladu-kupol (?) som måste lösas. Well, ha panik no more:

Ja, och lite vanliga ladufåglar på det (vanliga i USA, bör tilläggas).

Undrar ni nåt om typ vilket yxhuvud ni bör ha till olika aktiviteter? Jaha, men då har jag förberett ett uppslag här till er, vetni.

Och hur ni ska stapla veden, ok det här är inte direkt något som kanske har Nöjesguidens läsare som huvudsaklig målgrupp MEN för mig personligen och minst en till jag känner rätt superintressant. Och att lära sig identifiera träd m h a dess löv är alltid bra att kunna. Ni kommer ju bara kunna dom på engelska dock, lite som att alla ina kunskaper om örter är på norska pga jobbade i hälsokostaffär i Norge.

Och vissa balkongodlare blir kanske glada över den här nyheten - att en kan odla tomater uppochneri en kruka. Att en kan odla på en stake är ju sen gammalt, det är väl det De La Soul rappar om i Stakes is High?

Och sen går hon helt waldorfskola på oss och lär oss raka får på bästa sätt, och även vilken densitet ullen har beroende på var på kroppen den sitter? Herregud, vad kommer härnäst - ullkardning?

Aha, ok, borde fattat.

Och självklart lär vi oss med vilka naturliga färgämnen vi kan färga vår ull. Nu fattas bara att lära sig hur...

..just det. 

 

4 Visa kommentarer (4)

Fler blogginlägg från Brita Zackari