_LUGGHELVETET

Brita Zackari 13:00 28 Feb 2012

Ni som följer både Parisa, Johanna och mig är nog less på att höra om Caitlin Morans How to be a woman vid det här laget, men förutom att ni verkligen måste läsa den boken så måste jag bara understryka en grej som hon tar upp i en bisats apropå att kunna säga att man är feminist:

It's really important you sa these words out loud, I AM A FEMINIST. If you feel you cannot say it /.../ I would be alarmed. It's probably on of the most important things a woman will ever say: the equal of "I love you", "is it a boy or a girl" or "No! I've changed my mind! Do NOT cut me a fringe!". Say it. SAY IT. SAY IT NOW! Because if you can't, you're basically bending over, saying "Kick my arse and take my vote, please, the patriarchy".

Här sätter hon verkligen fingret på en grej som kommer göra stor skillnad i era liv, tjejer och killar. Att inse att man inte ska klippa lugg är av största vikt om man vill leva ett härligt liv. Det är nämligen så otroligt jäkla jobbigt att ha lugg. 

Själv drabbas jag av lugg-ilet i runda slängar en gång per år. Jag funderar på det i kanske två månader och sen så klipper jag den, oftast helspontant med en nagelsaxprecis innan jag ska gå ut, i många fall för att piffa upp en outfit. Jag tänker "den här gången ska vara den gången då det blir asbra och man ba svimmar för det blir så himla snyggt". Det blir...ok. Sen följer dag efter dag av kamning, envist sprayande för att få ner morgonfräset, torrschamponering, daglig tvätt pga torrschamponeringen gör inte jobbet, det blir ändå värsta fettiga hinnan på luggish. Sen när den börjar växa ut så inser jag att fan, det ser inte så dumt ut, och vad skönt det är att slippa hålla på att fixa sådär. Sen börjar jag spara ut den. Och lagom tills den har växt ut igen kommer nån av dessa och fuckar upp det igen.

Freja Beha. Lite väl Frisörig Frisyrstil med dom där långa testarna men Freja får det att se så sjukt härligt ut ba.

Eller Zooeys heta kompis i New Girl, Hannah Simone. 

Loreen, den snygga jäveln, har också ultimat lugg. Börjar ni ana ett mönster? Ja, brukar också färga håret mörkt när det blir luggdags. Tyvärr.

På avdelningen Blonda Luggar tycker jag Emma Elwin visar upp ren och skär perfektion hela tiden. Överlag har hon rätt bra hår, kanske pga så jävla snygg person som det sitter på. Foto: Emma Elwin, emsedge.elle.se.

Senast jag själv hade lugg och var nöjd (klippte den med en orange vänstersax på lektionen):

Ja, så nu försöker jag göra mitt bästa för att påminna mig själv om hur fucking jobbigt det är att ha såndär mellanlängd som kittlar en på ögongloben hela tiden, och tydligen lägger sig innanför glasögonen (linser, Loreen?). Lovar att larma nästa gång ilet kickar in, så hoppar ni in och säger åt mig på skarpen, ok? Ok.


Fler blogginlägg från Brita Zackari