Shia LaBeouf och papperspåsen

Blog in Blog out 12:57 10 Feb 2014

När Shia LaBeouf dyker upp på röda mattan i Berlin med en papperspåse över huvudet, prydd med texten ”I AM NOT FAMOUS ANYMORE”, är det nog många som undrar: ”I'M STILL HERE 2?!”. Jo, det andas ju något av Casey Afflecks misslyckade och trista mockumentär som följer Joaquin Phoenix sönderfall – i själva verket en självupptagen paus mellan rollerna.

Den gode herr LaBeouf anser sig nuförtiden ha växt ifrån Transformers-leksakerna och flyr hellre till Europa för att visa kuken för Lars von Trier. Förvisso inte ensam om den saken, men att totalbryta med ens stjärnimage för att bli en herrelös enfant terrible fungerar sisådär när ens utstrålning är likvärdig med en... papperspåses.

På Indiewires intressanta systersida Press Play, främst inriktad på videoessäer, diskuterar Seth Abramson huruvida LaBeouf möjligen är ett metamodernistiskt geni. Min något mer anspråkslösa analys: en av Hollywoods barnskådespelare tog framgångsrikt steget till äldre roller, tröttnade på drömfabriken och har nu drabbats av ett försenat tonårsuppror.

/Sebastian

Fler blogginlägg från Blog in Blog out