Moderaterna vill avskaffa Stockholm

Björn Werner 10:43 20 Nov 2014

Ibland får Moderaterna till det. Lotta Olsson har i sin motion "Utred Stockholms långsiktiga uppdrag som huvudstad" klokt konstaterat att Stockholm inte duger som huvudstad: 

"Statens institutioner måste vara tillgängliga för övriga landet och finns inte tillräckligt lokalt stöd i Stockholm för uppdraget som huvudstad, bör staten ge uppdrag till annan stad att långsiktigt ta över funktionen som huvudstad. Flera städer ligger mera centralt i landet än Stockholm och skulle långsiktigt kunna bli ett bra alternativ som huvudstad.

Huvudstaden i ett land behöver inte samtidigt vara landets största, vi ser exempelvis Washington D. C. som är USAs politiska centrum men absolut inte den största staden i USA."

"Vad i! Har de blivit tokiga!" frågar sig folk i hus och stuga. Neeeeeej, det är bara ett tecken på att nya Moderaterna nu gått tillbaka till gamla vanliga dryga sur-Moderaterna. Läser man lite nogrannare syns nämligen att det handlar om urvattnat högstadiedemonstrativt trul från en barnslig riksdagsledamot som är ledsen för att borgarna inte får bestämma i Stockholm.

"När den politiska majoriteten i Stockholm inte prioriterar tillgängligheten till Stockholm som huvudstad, genom att inte arbeta för att kommunikationsmedel som bil och flygtrafik till Stockholm från övriga landet har förutsättningar att fungera, bör detta mana till eftertanke."

Men Olsson har ändå sina poänger. Eftersom riksdagsmännen från vissa partier ändå bara verkar lägga sitt folkvalda mandat på att skriva tramsmotioner föreslår jag att åtminstone Moderaternas riksdagskansli redan nu börjar överväga omplacering till ett mer passande läge. Testa Skara Sommarland? Eller varför inte Borås, med både spännande äventyrsbad och sin exotiska djurpark. 

Fler blogginlägg från Björn Werner