Kommentarer på: #jenesuispascharlie

Visa inlägget

52 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Jayo
  Jayo

  Verkar som du missuppfattar poängen med hela #jesuischarlie-grejen. Det handlar ju inte om att man ska sprida eller hylla deras (värdelösa) grejer. Det är ju bara ett sätt att säga att man står upp för deras rätt att uttrycka sina (värdelösa) åsikter. En liten påminnelse om yttrandefrihetens grunder, helt enkelt. Så, ja, #jesuisavpixlat. Varför inte?

 2. Bild för Vanheden
  Vanheden

  Du är väl för tusan inte den förste att fördöma dådet, skrytmåns.

  Men krönikan och tankegången var bra!

 3. Bild för David
  David

  Som Jayo skriver verkar du helt ha missuppfattat "Je suis Charlie"- grejen. Poängen är att när det kommer till yttrandefrihet är den lika för alla - oavsett om det som yttras är bra eller inte. Idag är vi alla Charlie, inte för att Charlie Hebdo var bra, utanför att attacken inte riktades mot Charlie Hebdo. Den riktades mot yttrandefriheten vi alla nyttjar.

 4. Bild för ajjemen
  ajjemen

  Vi hade svenskar som skulle ner o slakta hela jyllandsposten för ett par år sen men blev stoppade i sista sekund. Skriv om det istället.. Att vi har en krutdurk i sverige också.

 5. Bild för Marie
  Marie

  Mycket bra skrivet! Men VARFÖR publicerar du själv bilderna. Jag klickade på rekommendera och nu känner jag mig bekymrad för om några muslimska vänner skulle se det och ta illa upp. Vänner som efter självmordsbombaren i Sthlms attentat bad om ursäkt (!) och påpekade att alla muslimer inte är så, att de är jätteledsna och oroliga att folk ska dra alla över en kam. Jag tycker ditt val att ta med bilderna i dina klockrena blogginlägg förstörde poängen. Jag ser inget syfte med det. Texten framförde allt som behövdes. Faktiskt.

 6. Bild för Robert
  Robert

  Satire darf alles. Konst likaså. Men man behöver inte tycka om det. Charlie kommer ur en gammal fransk tradition av rätt grovt penslade teckningar och slår åt ålla håll, mest mot moralistiska rättshaverister, som kristna, muslimska, judiska extremister och bigott folk som Le Pen och motståndsrörelsen mot samkönat äktenskap.
  Skillnaden till avpixlat är att de inte påstår att vara nyheter. Utan just satir. Och Satire darf alles (Kurt Tucholsky)

 7. Bild för Torgny
  Torgny

  Mordarna i Paris var just sa specifika och hamningslosa for att gora sin mening absolut klar och tydlig: Charlie Hebdo medarbetarna dog for en ide. Mordarna ar i krig mot yttrandrefrihet, tolerans, pluralism - i krig mot all som vi tar for givet i ett demokratiskt samhalle. Vi ar alla Charlie. Du ocksa Bjorn Werner. http://linkis.com/www.newyorker.com/ne/aGT5s

 8. Bild för Chairman Mjau
  Chairman Mjau

  Åh fy fan vilken liten bror duktig du är. Det är alltid lika otäckt när nyttiga idioter som helt saknar humor sätter sig till doms över den och förklarar för andra vad som är roligt och inte. När du var yngre fnös du säkert åt dina klasskamrater när de lyssnade på Onkel Kånkel och läste Mega-Pyton och finskrattade istället åt Tage Danielssons Harrisburg-monolog.

 9. Bild för Kurt Cocaine
  Kurt Cocaine

  Vilken tur att vi har Björn Werner på Nöjesguiden som kan berätta för oss vad som är eller inte är skit. Så att vi också vet vems yttrandefrihet vi bör eller stå upp för eller inte.

 10. Bild för eric ségol
  eric ségol

  Björn,
  två alternativ:
  - du borde läsa in dig innan du skriver, speciellt om du har ett presskort
  - du har läst, och då har du mycket tråkiga åsikter.
  Men, i båda fall...

 11. Bild för eric ségol
  eric ségol

  Björn,
  två alternativ:
  - du borde läsa in dig innan du skriver, speciellt om du har ett presskort
  - du har läst, och då har du mycket tråkiga åsikter.
  Men, i båda fall...

 12. Bild för felix
  felix

  Jag får intrycket av att du inte har så mycket kunskap om vad satir innebär. Särskilt inte när du börjar jämföra Charlie hebdo med sidor som avpixlat. Cabu och de andra har varit otroligt viktiga personer för många generationer av kritiskt tänkande människor i Frankrike. Må så vara politiskt intresserade eller bara folk som tycker det är viktigt och befriande att kunna driva med alla maktutövare och fundamentalister. Visst är det ofta plumpt men det förändrar inte vikten av att få folk att skratta och se det absurda i vårt samhälle. Att säga je suis Charlie är att belysa styrkan i att få yttra kritik, ohämmat och ocensurerat mot ALLA. Oavsett religion eller politisk färg. Förstår du ens franska? Eller tittar du bara på bilderna och upprörs av dom?

  Mycket ignorant text. Tänk efter lite.

 13. Bild för siri
  siri

  Hei Bjørn.

  Det spiller ingen rolle om det var dårlig humor det de publiserte. Det handler om ytringsfrihet, ikke kvalitet på humor. Stereotyp humor er u-cool humor, men det er lov.

  Vennlig hilsen Siri

 14. Bild för Susanne
  Susanne

  Önskar att jag kunnat sammanfatta mina tankar kring detta på samma lysande sätt som du, en underbar krönika! Befriad från politiskt korrekt dravel definierar du det som utmärker den fantastiska, demokratiska rättighet som stavas yttrandefrihet. Något som borde vara en mänsklig rättighet överallt och som aldrig, aldrig borde bemötas med våld, men som alltför ofta gör det. Rätta sättet att bemöta åsikter som avviker från ens egen är inte genom att försöka tysta motparten, utan genom dialog, debatt, diskussioner och vilja att förstå motparten, något som tyvärr ofta saknas även i inhemska diskussioner om rasism och främlingsfientlighet.

 15. Bild för Hanna
  Hanna

  Mycket bra skrivet! Två fel gör inte ett rätt i den här tragiska händelsen.

 16. Bild för jagvillvarafarlig
  jagvillvarafarlig

  Stop being so edy, you scaring away the children

  Detta är lite som när min vän avfärdade 9/11 med "men vadå folk dör ju ändå varje dag i krig"

  ett sådär tonårigt rebellande och en vilja att alltid vilja säga emot, skillnaden är väl att vi var 19 år 2001, jag antar att du är äldre än så och borde lagt dendär tonårsfarligheten bakom dig

 17. Bild för #JAGÄRINTEBJÖRNWERNER
  #JAGÄRINTEBJÖRNWERNER

  #JAGÄRBORTGJORD

 18. Bild för Daniel
  Daniel

  Du framstår som väldigt okunnig. Vad vet du om satir och den historiska betydelsen av satir?

  Politiskt så ligger du nog mycket nära medarbetarna på Charlie Hebdo, men de använde sig av andra verktyg än du.

  Gå och läs en bok eller nåt, eller gå i kognitiv terapi för att minska din impulsivitet.

 19. Bild för bobby
  bobby

  Haha, Björn då. #Jesuischarlie! !!

 20. Bild för Jenny L
  Jenny L

  Det är ju lika illa om björn inte får kritisera Charlie som om Charlie skulle bli tystat, vilka vissa kommentatorer verkar vilja krama till döds. Charlie är skit och deras satir är kass. Jag tänker inte helgonförklara någon som är kass, men det är alltid illa när någon blir mördad. Ni som kritiserar Björns åsikt är inte för yttrandefrihet på lika villkor, helt enkelt.

 21. Bild för Jenny L
  Jenny L

  je ne suis charlie. Men Je DETÉSTE hot mot människors liv. Särskilt de muslimer som är starkt hotade i dagens Paris.
  2000 judar immigrerade från Frankrike förra året. Hur verkar stämningen i Frankrike tycker ni då.

 22. Bild för Henrik
  Henrik

  Om man jobbar på just Nöjesguiden kanske det inte är så jättesmart att argumentera för att endast smarta och kvalitativa tidningar förtjänar stöd när de hotas.

 23. Bild för #JAGÄRINTEBJÖRNWERNER
  #JAGÄRINTEBJÖRNWERNER

  Jag hade för mig att hela Je suis Charlie-grejen handlade om att visa sympati med offren och och att ställa sig bakom yttrandefrihet även när det skaver och känns gubbigt och mossigt. Inte om att lyfta sina egna profilfrågor eller positionera sig själv. Ni vet, motsattsen till egocentrism.

 24. Bild för Matilda
  Matilda

  "Gudrun Schyman på Twitter: ” Fruktansvärt och bestialiskt dåd i Paris. Nu vill jag se satirteckningar i alla tidningar imorgon.” Really?"

  Halloj Björn, jag fattar inte vad som är fel med Gudrun Schymans tweet. du gillar inte Charlie Hebdos satir. det gör inte jag heller. det skrev inte Gudrun att hon gjorde heller. hon skrev att hon ville se satirteckningar, inte att hon ville se satirteckningar från Charlie Hebdo i alla tidningar. Jag fattar din poäng men det var en meningslös start som inte har med resten av ditt inlägg att göra. du vet att det finns riktigt bra satir också va? precis som ditt exempel med partaj, så finns det ju bättre komiker också. Helt naturligt att man vill stötta fenomenet satir som bara kan finnas där yttrandefriheten finns, efter en sån här sak. så klanka inte ner på alla som visar sitt stöd, ÄVEN fast ingen tycker Charlie Hebdo är kul eller bra. tips: lyssna på lilla drevet, de gör satir och ibland är den fantastisk.

 25. Bild för eric ségol
  eric ségol

  Jenny L, vad är det du säger? 2000 judar lämnade Paris förra året? Vart fick du reda/läste/hörde du detta??
  Föresten, "Immigrera" betyder "Invandra". Jag antar att du menade tvärt om, att 2000 judar lämnade Frankrike.

  Som sagt, säg vart du får din info ifrån.
  tack.

 26. Bild för Alex
  Alex

  "Det hindrar inte att Avpixlat är en skitblöja av de värsta åsikter landets 13% har att uppbåda." Skulle 87% vara mot SD's åsikter för att de inte röstade på SD?
  Anser du att 97% av Sveriges befolkning är mot jämställdhet för att dessa inte röstade på FI?

 27. Bild för Daniel
  Daniel

  Riktigt lågvattenmärke. Jämföra Charlie Hedo med Avpixlat är verkligen osmakligt.

 28. Bild för Jonas E
  Jonas E

  Pinsamt skrivet faktiskt.

 29. Bild för Lisa
  Lisa

  "Bara för att någon dött för sin åsikt, betyder det inte att den automatiskt haft rätt."

  Nej, inte rätt i sak. Däremot haft rätt att säga den. Det är det du missuppfattat Björn Werner. Du menar att publiceringar av åsikter du - eller någon annan, inte håller med om inte omfattas av yttrandefrihet? Vem avgör vad som är rätt eller fel att publicera, är det du Björn? Med denna logik blir yttrandefriheten godtycklig och föremål för tolkning av den som har makten. Yttrandefriheten förlorar alltså sin suveränitet.

  Och ja, dina skittexter omfattas också av samma yttrandefrihet, Björn. Det ska jag gladeligen säga dig.

 30. Bild för Mycroft
  Mycroft

  Björn/Jack/whatever har inte fattat grejen. Men grattis till den sämsta och osmakligaste krönikan på länge.

 31. Bild för Albert
  Albert

  Hej Björn i behov av uppmärksamhet. Kul att du sticker ut med din åsikt! Synd att du inte verkar ha någon aning om vad du pratar om dock. Läs om satir och karikatyr till att börja med innan du ger dig ut på hal is. Sen läs om Cabu och Wolinski, hur breda deras repertoar är och hur mycket dom har tillfört till populärkulturen i Frankrike dom senaste femtio år. Helt övertygad att det skulle öppna nya vyer för dig och att du skulle förstå det solidariska meddelandet bakom #jesuischarlie. En sak är i alla fall tydligt #tunesvraimentpascharlie et c'est tant mieux.
  Björn, tuffing, är du från Göteborg förresten? Då ska man nog uttala sig om humor med en nypa salt. (<- klyscha, karikatyr ah du fattar, kanske)

 32. Bild för hza
  hza

  Fattar inte den här besattheten att skryta med att ens humor minsann är bättre än andras. Vägrar fortfarande ta alla som inte kunde åtminstonde flina åt "Satirikers Centralorganisation"-listan på allvar.

 33. Bild för eric ségol
  eric ségol

  #BJÖRNWERNERKANINTESKRIVAKRÖNIKOR
  som sagt, okunskap är farligt.
  Hört talas om Aliyah? Tydligen inte.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Aliyah
  Viktigt att veta lite så man inte faller för vinklade artiklar eller googlar sig fram i livet.
  Det som är skrivet i Björn Werners "artikel" är extremt pinsamt.
  Att han pratar om Charlie Hebdo som en rasistisk tidning bevisar bara att han inte alls vet vad han pratar om.
  Men tänk bara en sekund. Ett helt folk sörjer då 12 super rasister? Betyder det då att Frankrike är ett rasistiskt land? Tiden har stått still i hela Frankrike sen igår kl 11.30, folk gråter pa gatorna, lägger blommor, är chockade... tänk innan du skriver, och läs. Vad betyder dom som dog?
  Det är fint att Björn Werner engagerar sig, men hans självsäkerhet, brist på kultur och på nyfikenhet gör att han borde undvika att skriva kroniker då, men kanske nöja sig med inlägg på facebook.
  Det som hände igår är extremt viktigt, därför har rätt många tryckt på paus, för att samlas och fundera över det som har hänt.
  Björn borde ha gjort det med och skrivit en artikel, men inte slängt ut sig en samling idiotier som försök att få honom att framställas som en smart kille som ställer frågorna.
  Ta reda på vad Charlie Hebdo är, vad dom representerar, bilda en egen uppfattning, tänk. Det är dags att vara intelligent.
  Tänk också på vem mördarna var, hur deras dåd kommer att öppna grindarna till just rasisterna. Hur kortslutningen alla muslimer är integrister och mördare blir en klar alternativ för vissa. Eller, ja, dom blev skjutna, men dom provocerade fram detta, annan klar alternativ.
  Dags att samlas och var smart tillsammans,
  Jag är definitivt Charlie

 34. Bild för Micke
  Micke

  Har du sett Family Guy eller South Park? Där de driver om kristendom, judendom och övriga religioner i nästan varenda avsnitt. Men Mohammed eller Islam får de inte skämta om. De vågar inte. Att kunna skämta om även Islam och ha en distans till sin egen religion är viktigt. Satir är otroligt viktigt för att flytta fram yttrandefrihetspositionerna. Det här var riktigt kass.

 35. Bild för Jones
  Jones

  Bland det dummaste jag läst, som om det skulle spela någon roll vad DU tycker är skit eller inte.

 36. Bild för Barry
  Barry

  Nu tror jag NG har nått botten!

 37. Bild för Solen
  Solen

  I Frankrike går svarta, vita, kristna, muslimer, judar man ur huse för att visa sitt stöd för yttrandefriheten genom att skandera "Je suis Charlie". Meanwhile i ankdammen Sverige: proffstyckare utan någon som helst kunskap om fransk kultur och satirtradition kritiserar CH för att vara rasistisk. Man tar sig för pannan!

  CH är har rabulerat i decennier, om ni tycker de är så rasistiska, varför har ni inte reagerat tidigare? Varför nu, när halva redaktionen är mördad? Så in i helvete smaklöst.

 38. Bild för Charlie
  Charlie

  Charlie Hebdo's journal is famous for not being a literally humor, for its irony which is used to criticize those who think Jews have long noses, etc...

  Irony and second-degree are the best words to explain Charlie Hebdo's work. If you did not catch that, you did not understand Charlie Hebdo.

 39. Bild för Simon W

  Skit? Känns som du kanske skulle läsa på lite innan du jämnför Charlie Hebdo med Avpixlat, som jag själv förövrigt inte gillar ett uns.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Satir

 40. Bild för #BJÖRNWERNERKANINTESKRIVAKRÖNIKOR
  #BJÖRNWERNERKANINTESKRIVAKRÖNIKOR

  Erik Ségol; jag vet om hela exodustjafset och sionistmuppandet, ville bara visa att det finns ett heöt gäng artiklar i olika vinklingar där man kan se hur judar emigrerar från Frankrike.

  Resten av ditt mastodontinlägg hinner jag inte läsa eftersom jag måste koppla in en larmcentral. Fridens.

 41. Bild för Carina
  Carina

  Sorgligt dålig analys, Björn - "Det är egentligen ok att ge sig på dem som producerar sådant som jag inte tycker om...det är ju skit"

 42. Bild för Alfons
  Alfons

  Nöjesguiden – bäst i Sverige på att ta bort kommentarer.

 43. Bild för Lajnaff
  Lajnaff

  Wow du har ju fullständigt missuppfattat, vilket hemskt inlägg. Vi måste stå upp för yttrandefrihetens, detta vaakum kmr fyllas av nazister som hatar muslimer som folk på ena sidan, och islamister på andra annars. Lars vilks må vara ett ufo, men över 300 människor dog när hans teckning var i farten. Dessa 3 som sköt var inte "galningar" och de har mycket stöd särskilt teologiskt, en reformering av islam måste ske, för allas skull. Fan vad besviken jag blir på dig

 44. Bild för Jocke
  Jocke

  Nöjesguiden har verkligen blivit skit. En dum, populistisk, klick-blaska för dryg hipster-vänsters ryggdunkningar. Spotta på de som nyss har blivit mördade, diskutera kvaliteten på deras gärning hur mycket du vill. Ingen tvingar er att publicera deras bilder som något ställningstagande. Men om nöjesguidens skribenter blev mördade pga sina publiceringar antar jag att du är helt ok med att jag samma dag kommer att föreläsa om vilken usel tidning ni har blivit och vilka sänken till skribenter de har.

 45. Bild för Clichy
  Clichy

  Vilken löjligt okunnig text, som visar vilken sorglig randstat Sverige är i kulturell och andlig bemärkelse. Kan skribenten ens franska? Vet han något om den franska satirtraditionen? Charlie Hebdo driver med allt och alla, inte bara med religiösa fundamentalister, utan med alla högrövade fåntrattar och makthavare. Påven, Nationella Fronten, engelsmän i allmänhet – alla får de vad de förtjänar av dessa skarpa pennor. Fullkomligt respektlöst, kanske för magstarkt för den som bygger sin värld kring medelklassigt fredagsmys?

 46. Bild för nicklas
  nicklas

  Eric Segol Kolla på Korrespondenterna på SVTplay om judar som flyttar.

 47. Bild för Diana
  Diana

  "Hallå... titta på mig! Hur snabbt jag vågar vända på det och tänka tvärtom!" Innan liken ens ha kallnat så ska NG ut på styva linan och krumbukta sig! Gud bevare oss för alla jävla krönikörer och deras självupptagna åsikts-loskande... . blä.

 48. Bild för Diana
  Diana

  På riktigt?

  "olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas."

  Hur då?

  --

  "Hallå... titta på mig! Hur snabbt jag vågar vända på det och tänka tvärtom!" Innan liken ens ha kallnat så ska NG ut på styva linan och krumbukta sig! Gud bevare oss för alla jävla krönikörer och deras självupptagna åsikts-loskande... . blä.

 49. Bild för Marie
  Marie

  This journalist is ignorant. He misses the point, does not know French, does not back up his point with any tangible argument. As if that wasn't enough, he concludes the newspaper is shit as if that was the point. Go to journalist school where you will learn to identify the concepts of freedom of speech, satire, pluralism, and will learn also the difference between an impression, an opinion and a fact. Good luck. And perhaps travel a bit and learn about humour on the way.

 50. Bild för Elker
  Elker

  Björn, du fattar nog inte grejen med att stå upp för yttrandefriheten!

 51. Bild för Elker
  Elker

  Förresten, Partaj är det roligaste och mer humoristiska serie vi har i Sverige!! De äger på humor!!

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Björn Werner

Björn Werner är redaktör för Nöjesguiden i Göteborg. Han påstår ofta att han älskar trams, chips och livets mörka sidor men skriver allt som oftast raljanta inlägg om politik istället. 

Best of Björn Werner
GT gillar naturliga tjejer
Andra Långgatan har blivit hipp
Port du Soleil <3 strippklubben Chat Noir
Johan Staël von Holstein är deprimerad
Veronica Maggio sjunger inte heller om dagis
FFS, Pausat kaffe, lägg av!
Berlin blir aldrig coolare än Orup

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla