GT gillar naturliga tjejer

Björn Werner 09:33 12 Nov 2013

Skrev ett lite långt och hånfullt inlägg om min internetnemesis Karl-Johan Karlsson igår, apropå hans sanslöst idiotiska inlägg om att tjejer borde sluta banta så mycket för killar tycker ändå inte om det. Eller ja, exakt såhär skriver han för att vara tydlig:

"Frågan är för vem de bantar. Inte kan det vara för männens skull. Jag behöver ingen stor undersökning för att slå fast att nästan inga killar vill ha flickor på 1,80 som knappt passerar 40-strecket på vågen. Forskning har visat att män snarare gillar smala midjor kombinerat med breda höfter, med andra ord kurviga tjejer.Hela showen verkar vara en intern angelägenhet, kvinnor emellan. Vi män står vid sidan av och skakar på huvudet.

Det är kanske är dags att fler av oss kliver upp på catwalken och förklarar att vi inte tänder på hajfenor till skulderblad och revben utanpå huden.

Så kanske tjejer kan sluta plåga sig själva för att uppfylla ett ideal som bara gynnar en samvetslös och girig modeindustri."

Grejen var att jag inte riktigt kunde med att ta fram det stora grovartilleriet med gott samvete. Karlsson är helt enkelt bara inte..."med". Jag kan verkligen se framför mig hur han känner att han tänkt till, skriver en finurligt formulerad krönika ("Hajfenor! Så jävla litterärt!") och sen inväntar sin tid att skina i twitterrampljuset som en kille som  "äntligen fattat". Tyvärr gjorde han istället en kvadrippelfail. I ett enda stycke lyckas han förringa både anorexia som psykisk sjukdom, håna smala tjejer för att killar enligt honom samt "forskningen" tycker de är fula, håna killar som tycker smala tjejer är fina samt framförallt skriva in sig rätt in i en lång tradition av "skön kille säger till hur tjej ska se ut baserat på vad killar tycker om dem och det är okej för att han säger att han tycker om när de är lite tjocka, sådär som tjejer *SKA VA* om en riktigt fin kille får bestämma". Man kan säga att hans krönika i princip är en lång och störig version av:

Eller varför inte någon av dessa låtar ur den svenska musikskatten:

 

eller typ...

Var lite sugen på att lägga in Ronnie Sandahls "Vi som aldrig sa hora" också men så elak vill jag inte vara.

Vi kan också tänka oss ett exempel där vi pratar om till exempel Karl-Johan Karlssons hårfagra lockar och vad tjejer tycker om det. Såhär skulle det kunna låta då:

"Tjejer gillar inte blonda slingor i bildbyline för det är väldigt 90-tal. Det finns nog forskning om det men hur som helst är det så. Tjejerna måste säga till killarna att sluta blondera slingor och satsa mer på en naturligt fräsch look, lite mer som en cool surfare eller så kanske. Om inte tjejerna tar sitt ansvar och säger till killarna vad de verkligen gillar så kanske killarna blonderar allt sitt hår eller tappar håret. Det kan bli hur knasigt som helst. Tjejer, ta erat ansvar!"

Man kan också säga såhär: Först var du lite rätt ute med den där spaningen om utseendefixering och hur få män det är som pratar om det. Men sen lyckades du tappa bollen. I en låda som det står SÄMST på med stora röda bokstäver och sen gick hela du in där. Det var lite dumt.

 

Fler blogginlägg från Björn Werner