Fruktansvärt, Lernfelt!

Björn Werner 15:01 4 Jul 2014

Idag ska vi lära oss om konsten att vända kappan efter vinden. Vad dalande opinionssiffror kan göra med en ledarskribent. Och hur svårt det kan vara att tycka något konkret om frukt. Bilden ovan är från en ledare GPs ledarskribent Malin Lernfelt skrev i början av året. Då var hon riktigt trött på de bortskämda svin som hade mage nog att begära frukt i skolan:

"Skolan skall enligt fruktkämparna vara gratis in absurdum och föräldrar inte ha något ansvar för någonting. Dessa bortskämda barnfamiljer står mig upp i halsen. [...] Det som nu diskuteras är dock de ”obetydliga kostnader” Skolverket trots allt godkänner. Som frukt eller en enkel matsäck. Det klarar även familjer som lever på ekonomiskt bistånd av att förse sina barn med. De enda som på allvar borde ha tufft att ordna fram sådant är papperslösa och människor som på annat sätt lever utanför samhället. "

Bananer, päron, äpplen, bara tjat om en massa frukt. Frukt har vem som helst råd med! Sluta tjata på Göteborgs stad om all denna frukt! Sen blev det fruktskandal. De rödgröna i Askim tyckte precis som Lernfelt att det där med frukt, det kan väl barnens föräldrar själva betala. Alla väntade nu spänt på frukthataren nummer ett. Lernfelt. Hur skulle hon klämma åt dessa bortskämda svin som tvingade stadsdelens ekonomi på knä med orimliga krav? Jo. Såhär:

De rödgröna är sämst! De hatar Göteborg så mycket att de inte ens ger frukt till barnen! Vilka svin gör såhär?

"Det märkliga är att det finns människor som fortfarande har förtroende för den politik majoriteten i Göteborg för. Som lyckas bortse ifrån usla skolresultat, hopplöst företagsklimat, mutor, nedlagda äldreboenden och förskolebarn som nekas självklarheter som kött och frukt."

Ett ödmjukt tips till Lernfelt: bestäm dig för vad du tycker om sådant som frukt innan du ger dig på att tycka till om resten av lokalpolitiken. Tror det kan vara bra för läsarnas förtroende. Eller kanske är det fruktansvärt mycket begärt av en av stans mest inflytelserika mediapersonligheter?


Uppdatering: En arg Lernfeld svarade på sin blogg. Läs mer om det här.

Fler blogginlägg från Björn Werner