En header blir till

Björn Werner 17:44 19 Feb 2013

Reaktionerna på min header har inte väntat på sig. Här är ett urval:

"Vad har de gjort med dig?"

"Du ser ut som du har en peruk?"

"Har du gjort den själv i paint?"

"HAHA, SKITBRA" 

Nej. Det är inte så att jag bönat om att blir porträtterad som en anarkosurfare med en märkligt suddig vänsterkant som inte kunde bry sig mindre om vilken bild som toppar internet när man googlar hans namn. Jag hade drömska förslag om mig sittandes i en påvestol. Eller varför inte en header som anspelade på skunk.nu:s gamla tema? Men eftersom jag lagt exakt noll ägg i korgen för grafiska skillz överlät jag tryggt det ansvaret på Nöjesguidens kompetenta AD:ar. Skickade över några ganska representabla bilder tillsammans med vaga instruktioner om att det skulle bli "fint" och lutade mig tillbaka. En vecka senare dök den första headern upp:

Det som var positivt med den var att jag fick lära mig att alla foton inte passar i alla sammanhang. Som den här bilden. Kul med puppy eyes och urringning by its own right men uppenbarligen även väldigt nära ekivokt tantsnusk om man bara sätter lite kursiverade bokstäver bredvid.  Eftersom jag inte hade tänkt skriva om vare sig rödvin, växtvård eller passionerade strandpromenader i Cornwall drog jag i bromsen. Såhär i efterhand kanske jag skulle ha nöjt mig. Istället bad jag dem att satsa på en mer "kul" bild. En vecka senare dimper en smärre flodvåg uppspelta tolkningar av mig in:

Jag vet nu att det är officiellt kört. En gång kan man böla. Inte två. Framförallt inte eftersom jag redan tjatat ihärdigt om att min bylinebild ska vara beskuren på ett speciellt sätt så att jag inte ser tjock ut. Så atte.... I ett sista desperat försök att ändra headern till något närmare min vision gick jag in mitt alldeles egna redigeringsprogram Paint för att visa var skåpet skulle stå. Jag tänkt lite skunk.nu, lite web 1.0-chic och blev ändå rätt nöjd med min insats:

Det blev tyvärr ingen annan. Efter viss övertalningsförmåga och utläggningar om att jag med skunk inte menar gräs landade jag därför i headern ovan. Om inte annat för att jag ju stavar mitt efternamn med två r. Men jag har inte gett upp. Någonstans därute finns säkert du, min vita datariddare, redo att göra en header värdig mig själv. Snällarå... 

Fler blogginlägg från Björn Werner