Bossen älskar dig inte

Björn Werner 22:50 14 May 2013

Av ungefär exakt alla medier den senaste veckan har vi fått lära oss att Bruce Springsteen älskar Sverige. Bruce Springsteen är typ kär i Sverige.

Ja, om han bara hade tid och kraft skulle han gärna bjuda varje enskild svensk på räkor och vitt vin, ge dem en mjuk fotmassage och sen framföra en liten egen akustisk spelning med just den svenskens favoritlåtar innan han sensuellt men med en underton av olja, mysk och mogen man vandrade mot sänghalmen, hand i hand med denne random svensk. Tyvärr hinner han ju inte det, men hans kärlek är ändå så stor att han köpte en helsidesannons i Aftonbladet till alla svenskars ära. Från Bossen till oss, liksom.

"Guuuuuuud så gullit! Han älskar oss och vi älskar honom! Det är bara vi och han!!!" säger ungefär alla i hela Sverige samtidigt. "SÅ HIMLA FEJNT!!!". Men vad Sverige inte vet är att Sverige är den godtrogna flickvännen som sitter och tindrar med ögonen varje gång älsklingen är hemma. "Han älskar bara mig!!!".

Om vi bara visste vilken two timing player han är. För samtidigt som en unison svensk journalistkår förra veckan ångade igång över de kommande spelningarna satt Bruce i Norge och strödde sweet little lies omkring sig, där också.

"Det känns som ett andra hem!" och "Det sa bara klick!" säger Bruce. OM NORGE! Och döm av norrmännens förvåning när de sent om sider fick höra att Bruce hade köpt en artikel till svenskarna men inte dem. Representanter på Live Nation får tafatt försöka lugna dem:

Så vem älskar bossen egentligen? Sverige eller Norge? Bli inte arga nu men... Kanske är detta lite Bruces grej? Att åka till små kalla länder i utkanten av civilisationen och rulla sig i naiv kärlek? Istället för träiga USA där han har hundra andra arbetarklassikoner i Bob Dylan-klass att slåss mot har han här motsvarigheten till torsdagar på Sticky Fingers. Billiga drinkar och ragg innan tio på kvällen. Plinka på guran på efterfesten och spela gamla klassiker en extra timme och säg att du gillar dem så får du fullsatta superstadios tre kvällar på raken. Det aset.

Med detta i huvet blir denna video så mycket vidrigare. Lilla Norge som bara vill bli älskad.  Men Bruce ska vidare.

Norsk journalist: "Mr Springsteen, have you enjoyed your stay in Norway?"

Bruce (med ett brett flin): "Oh yes, always."

Norsk journalist: "Do you look forward to Sweden as well?"

Bruce: "Yeah, I'm looking forward to it."

Norsk journalist (aningen besviket): "What did you like best about this stay?"

Bruce ler avväpnande, viftar med händerna och vänder på klacken.

Norsk journalist: "... Have a safe trip!"

P.S.

Ikväll spelar Bruce sin första danmarkspelning för året. Om ni tror att de älskar honom? Och att de tror att han älskar dem tillbaka? Det vet du.

Fler blogginlägg från Björn Werner