Intervjuade Lilla Namo lite

Amat Levin 14:45 4 Sep 2013


Foto: Josefin Mirsch

I nya numret av Nöjesguiden, som finns ute nu, har jag intervjuat Lilla Namo, som är aktuell med sin debut-EP Tuggare utan gränser, som släpps den 25 september. Vi pratade bland annat om identitet, nya EP:n och problemen med den svenska bostadspolitiken. Här kommer ett utdrag:

----------

När hon omskrivs i media är det ofta med adjektiv som ”cool” eller ”häftig”. Hon brukar också beskrivas som någon med ”mycket attityd” och hon är inte den enda kvinnliga rapparen med mörkt hår som benämns så. Jag frågar vad hon tror att det beror på.
– Det är väl den uppfattningen andra får av hur jag ser ut i mina videor. Tänk på dig själv, du tänker sällan på hur du ser ut, det är först när någon annan påpekar det som du tänker ”åh, fan”.

Känner du dig någonsin exotifierad?
– Kanske när folk säger ”åh vad coolt, en förortstjej”. Eller ”vilken cool tjej”. Jag tänker på mig själv som en person. Men det kanske inte finns så många kvinnliga förebilder, så jag förstår självklart om någon identifierar sig med någon som vågar ta för sig.

I vilka situationer märker du av sånt?
– Det känns så tabu att prata om.”


----------

Läs hela intervjun här!

Fler blogginlägg från Amat Levin