Best of Nöjesguidens kommentarsfält JUST NU

Amat Levin 11:05 1 Mar 2012

Som ni kanske har läst har vi i nya numret av Nöjesguiden försökt oss på ett litet experiment. Vi har byt ut alla ”han” och ”hon” mot ”hen”. Detta bland annat som en ren språklig övning för våra skribenter och läsare, men också för att det väcker en del tankar. Varför känner man att man behöver veta könet på exempelvis en kock i en krogartikel? Margret förklarar det lite mer ingående här.

Vi har alltså inte propagerat för att vi ska sluta med ”han” och ”hon”, vi har inte skrivit ett brinnande manifest och det hela känns egentligen ganska okontroversiellt. Eller, det är vad jag tycker. Men uppenbarligen delas inte våra åsikter av alla för på kommentarsfälten är folk RASANDE. Låt mig presentera de bästa synpunkterna hittills, och som alltid – keep ’em coming!

”En pojke kallas HAN och en flicka kallas HON, punkt slut. Detta är bara sinnessjukt, ren idioti.”

 

Vad är det med "vänstermänniskor" och att känna sig kränkt å andras vägnar? Kan ni inte skriva lite mer intressanta artiklar om er åsiktshegemoni? Istället för att skriva det som alla gör för sina karriärer inom media. Byt ut vit mot svart istället så kanske ni förstår vad det handlar om.
Skulle du kunna beskriva mer ingående just vad strukturerna innebär? Vad ÄR dessa strukturer, konkret sätt? Vita män är ju om något inte en maktfaktor längre. Det som är en maktfaktor är just ni.”

”Att vi ens har den här debatten tyder på att vi har brist på engagemang för viktigare saker. En man med penis är en han och en kvinna med vagina är en hon, svårare än så är det inte. Sedan kan det finnas situationer då det är jobbigt att skriva han/hon när man inte vet könet och då kan man skriva h@n. Hen är för övrigt ett fult ord. Hitta nåt bättre i så fall. "Hän" är bättre.”

 

GET A FUCKING LIFE WHY DONT YOU. JEZUZ! DET HÄR EVIGA BABBLET MED KÖN HIT & KÖN DIT, JÄMSTÄLLD'HET & BLABLABLABLABLABLA......vad hände med att leverera NÖJE. FUCK, SÅ MYCKET SKVALLER, KÄNDISAR, PENGAR, DEATH AND DESTRUCTION AND U motherfuckers keep talkin this BULLSHIT....funderar starkt på starta en ANTINÖJESGUIDEN BLOGG & ba gå LOSS! ASSÅ JAG VILL BA HOPPA UT GENOM FÖNSTRET I FÖRHOPPNING PÅ ATT BARA BRYTA BENET! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEzuz
U MOTHERS BETTER START ASKING THE QUESTION if u gettin to old for this crap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
conclusion! INNOVATION NOLL! å gumman utan innovation så dööööööör man! TITTA PÅ NOKIA
NOW FUCK OFF”

”Hur ska vi hantera muslimska slöjbärare i ett könsneutralt samhälle hade skribenten tänkt? Bör även manliga muslimer klä sig i slöja, eller bör muslimska kvinnor ta av sig slöjan?”

 

”I Malmö ser man inga muslimska kvinnor ute efter kl 18.00 och absolut inte ute i nöjeslivet. - Vem kan det vara som låser in dem? Den brune eller den vite mannen? Vem lyssnar på dessa kvinnors gnäll?”

 

”Hen är så himla fult och könsdiskriminerande mot män. Hoppas vi snart får ett parti som förbjuder allt som har med Hen och liknande att göra.”

 

”Jävla judeblaska som lyfter fram feminismen och mångkulturen som något vackert, medan allt är den vita europeiska mannens fel.”

 

”Kvinnors revansch i samhället måste börja med förändring underifrån - sluta med att göra sig till objekt, ägna halva sin tid åt utseende och outfits, sluta fnissa och spela dumma för att de tror att det behagar män, sluta välja män som de betraktar som starkare och smartare, sluta att främst vilja se upp till och beundra män, sluta motarbeta lyckade väninnor, sluta gnälla, sluta prata som bebisar, sluta behaga......först den dagen kan vi bli jämställda, det vet varenda kvinna, det vet varenda förtryckt minoritet, man måste börja med sig själv. Och inte sitta och gnälla, inte stanna kvar i plutmunnar, blonderingar och bröstförstoringar. Att då tro att allt detta beteende kan vägas upp med att kokettera med ord och genusteorier, feminism och hen-ord är idiotiskt. BASTA Och ni män som vill ha förändring, välj pojkflickorna och inte dockflickorna i fortsättningen.”

 

”Jag ska flytta till ett land där jag blir en minoritet som vit man så det blir precis lika synd om mig som det är om dig. Fan vad elakt av oss vita män att tvinga dig att flytta till Sverige och bli en stackars minoritet.”

 

”Snart får man väl inte snacka svenska längre för att någon som inte kan språket blir –’kränkt’.”

 

”Vad har "nöje" med feminazism att göra?! .. Räcker det inte med att Gudrun Avschyman driver det där fåneriet? Ska ni börja propagera mot SD härnäst?
Feminazism - Njäää
Jämställdhet - Ja tack!”

”glömde en sak! ni skriver enbart för era vänner & deras vänner! för ni har inga "pungkulor" att gå emot deras ideal & framhäva era egna. ni skriver enbart för att onanera deras åsikter och få lite ryggdunk på era meningslösa kommersiella företags events där med eran blotta närvaro pissar på all feminist jidder & jämställdhets babbel.
bitch please!
kom med något konkret! motherfucker vill ni göra skillnad kom med riktiga åsikter vars rader har en ryggrad & inte fuckyoulösa argument, men oj jag glömde, ni törs inte att beröra riktiga ämnen från fakta baserade synvinklar, för vet ni vad som händer då! här kommer det, wait for it dickfejs......då kanske ni inser hur meningslöst allt är och att ni enbart skriver för wannabe, pk, hipsterkids vars angagemang för sociala frågor är lika djupa & berörande som era skivrecensioner.
conclusion; if you want to pretend to give a fuck, then the fuck that you give has to justify the fuck that you don't!”

Fler blogginlägg från Amat Levin