Amats basketblogg #1

Amat Levin 11:02 4 Sep 2012

NBA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NBA-basket är världens bästa sport. Tillräckligt mycket händer hela tiden för att man inte ska bli uttråkad, matcher kan aldrig sluta oavgjort (och verkligen inte 0-0!) och pallar man inte med det avancerade taktiska spelet, kan man bara förundras av de atletiska prestationerna.

Basket är även en av världens mest populära sporter. Men här i Sverige laggar vi efter. Vi har historiskt sett haft ett kasst landslag, i skolåldern satsar de flesta på fotboll och ishockey och på tv har det stundtals varit omöjligt att se en NBA-match.

Men det känns som att något är på väg att hända. Basket infiltrerar fler och fler medier (host, La La's Full Court Wedding och Khloe and Lamar, någon?) och OS har hjälpt till att sälja in namn som LeBron James och Kevin Durant till en annars ointresserad publik. Och med ett okej bredband och NBA League Pass går det väldigt smidigt att titta på matcherna. Bara här på Nöjesguiden ryktas det om att Margret och Brita ska välja lag och börja följa NBA.

Det tycker jag att du också ska göra. Så en eller ett par gånger i veckan fram till att säsongen börjar (den 30 oktober) kommer jag att ge er allt ni behöver veta för att bli fans. Historien, de bästa spelarna, trash talkarna, dramat, rivaliteterna, ligans främsta douchebags – allt!

Bra? Bra. Vi börjar redan imorgon.

(OBS, kommer så klart inte bara att skriva om basket under den här tiden, tacka Gud.)

Fler blogginlägg från Amat Levin