7 ledtrådar som förklarar Robin Thickes sliskighet

Amat Levin 14:33 2 Sep 2013


Det här är Robin Thicke, mannen vars kontroversiella Blurred Lines just nu toppar Billboards Hot 100 för tolfte veckan i rad.

Det här är Thicke och hans fru, skådespelerskan Paula Patton.

Så här såg Robin Thicke ut när han 2002 släppte sin Beethoven-samplande debutsingel When I Get You Alone. Hur gick han från det till att bli en av 2013 års mest populära artister, med tidigare nämnda Blurred Lines, VMA-debaclet och nysläppta Give It 2 U som en triangel av omatchad sliskighet? Här är Robin Thickes sliskigaste tillfällen – se det som bevis på varför Blurred Lines inte borde ha kommit som en överraskning för någon.


7. Wanna Love You Girl (2006)

Mitt första möte med den moderne Robin Thicke och det tog LÅNG tid innan jag förstod att det här var samma person som fyra år tidigare hade agerat cykelbud på Manhattan. Jag föll för låten rätt omgående, men satt förundrad framför videon. Jag slogs av hur ovanligt det var med 1. en artist som aldrig kollar in i kameran (det här var före Drake) och 2. när han väl kollar in i kameran gör det med sådana hundögon.Det nonchalanta i att inte bry sig om kameran kombinerat med det nöjda leendet som ibland skymtades fick mig att förstå att Thickes sliskighetspotential var hög.

Och shit, glöm inte vattenfallshånglet.

6. Intervjun (2011)

”I like to try to get her into double-digit orgasms as much as possible. It doesn’t happen all the time, but when I’ve got my mojo and my swag, it happens. Every few months it’s just like bam -- repeated. Repeated!”

Jag har skrivit om den tidigare, den jättekonstiga intervjun i Essence. Förutom de intima detaljerna berättar även Thicke att han aldrig har varit på dejt med en vit kvinna och att han har 20 svarta kompisar.

5. It’s in the Morning (2009)

”I wait for you to open your eyes, look at me and smile – you know what I want to do.”

”Let me put some cream in your coffee.”

Två rader som ganska bra sammanfattar själva essensen av Robin Thicke. Förövrigt är det en ganska obehaglig inledning på videon. Tänk dig att du vaknar upp och den du sov med är vaken och stirrar på dig. Du vet inte hur länge detta har pågått. Ganska creepy, right? Tänk dig nu att den du sov med är påklädd, står lite lätt lutad mot fönstret och knäpper med fingrarna i takt till musiken som av någon oförklarlig anledning är på – så är det att vakna upp med Robin Thicke varje dag.

4. Dansen till Shakin’ It 4 Daddy hos Letterman (2010)

Det finns en anledning till att vi sällan får se Robin Thicke dansa. Cirka en minut in i klippet förstår ni varför. 2:25 in förstår ni varför ingen vuxen människa bör Slicka Sig Sexigt Om Läpparna på scen.

3. Teach U a Lesson (2006)

En fantastisk låt, där vi även (tyvärr?) får en inblick i vad för typ av rollspel Thicke föredrar.

”You can call me professor, but baby, you broke the rules/
You wont get the grade you want, unless you stay after school”

Igen, varför kom Blurred Lines som en överraskning för folk???

2. Fan Interaction (2013)

Från efterfesten till årets MTV Video Music Awards. Kommentar överflödig.

1. Sex Therapy (2009)

Den här viden är allt. Den är ett under av ofrivillig humor och slår något slags rekord över flest suggestiva blickar. För er som inte orkar klicka, tillåt mig att sammanfatta.17 sekunder in i videon är alldeles för tidigt för ett sånt här klipp.Aldrig sett en nöjdare människa.Okej då, NU har jag aldrig sett en nöjdare människa.!!!!!!!!Behöver den här vägg-posen i mitt liv.Tittut!Thicke kan det här med att sjunga med känsla.Det tar liksom aldrig slut.Sjukt att fler inte har anammat slå-sig-för-bröstet-för-att-visa-exakt-hur-mycket-man-vill-idka-älskog-medan-ens-coola-polare-hänger-i-bakgrunden-rörelsen. Utanför bild: en käpp.R. Kelly – nästa drag är ditt!

Fler blogginlägg från Amat Levin