Nya Kåken drar in rasistisk efterrätt

Efter att en gäst uppmärksammat namngivning och utformning av en av rätterna har nya Kåkens restauratörer valt att ta bort "n****bollar i en fin gammal ljusstake med en mörk kvinna i klänning på” från menyn, rapporterar DN. Krogverksamheten på Kåken övertogs tidigare i år av Joakim Almqvist och Kalle Nilsson från Ölbaren i Åre, som i tidigare intervjuer har beskrivit sin stil som "Punk Royale".

0 Kommentera

Avlyssnat

På torsdagkvällen träffade en medlem ur Nöjesguidens redaktion Joel Ighe på tunnelbanan. Joel var på väg till hiphopgruppen Hov1:s releasefest på Trädgården. När redaktionsmedlemmen bad Joel Ighe spela upp Hov1:s då fortfarande osläppta skiva biföll Joel önskningen glatt. Väldigt kort efter att Joel gått av och de skiljts åt skickade Joel ett sms till redaktionsmedlemmen:

"Tjuvlyssnat (sic) NG:

Joel Ighe sprang runt märkbart berusad på gröna linjens tunnelbana och spelade Hov1s osläppta låtar för random resenärer
".

Han hade alltså författat en Avlyssnat om sig själv som han ville få publicerad. Vilket jävla psykfall han är ändå, Joel Ighe. En svårlöst gåta för mentalvården.

När Nöjesguidens redaktion åkte hem från Åre Sessions hamnade vi på samma tåg som Timbuktu. I Kilafors brakade maskineriet samman och samtliga passagerare tvingades kliva av. Men den skånske rapparen verkade ta haveriet med jämnmod. "Det löser saj", sa han enligt uppgift.

Just nu rear Adlibris ut Daniel Redgerts memoarer. Ett signerat exemplar av Vem fan är han? säljs för 49 kronor, medan ett osignerat exemplar går för 39 kronor. Den som är skicklig på matte räknar snabbt ut att det innebär att Adlibris värderar Daniel Redgerts autograf till 10 kronor.

När delar av Nöjesguidens redaktion tog en fredagsfika på Lion Bar i Gamla stan hände något osannolikt. När en redaktionsmedlem sa "två öl, tack" till bartenden fick han svaret "De är slut". På tappen satt en lapp med texten "Det är slut. It's finish". Det visade sig att Lion Bar hade helt slut på 29 kronors-ölen Gränges. Om detta må vi berätta.