Foto: Susanna Tajik

Zikai tolkar 80-talsklassikern You Can Call Me Al

11:32 16 Apr 2021

Grammisnominerade Zikai har tolkat klassikern You Can Call Me Al, vi har pratat med henne om singeln, framtiden och hur det känns att bli nominerad till sin första Grammis. 

Varför har du valt att just tolka You Can Call Me Al
– En gitarrist jag jobbar med började en kväll efter våran session att spela några random ackord och då började jag sjunga på min mammas gamla favoritlåt You Can Call Me Al. Jag vet inte varför jag kom och tänka på den låten då senaste gången jag hörde den var för flera år sen. Men vi tyckte att kombinationen med hans ackord och just den låten lät så fint, så vi bestämde oss för att spela in den och ja.. släppa den! 

Förutom att släppa en ny singel, blev du du nominerad till en Grammis i veckan! Hur känns det? 
– Det känns otroligt att bli nominerad såhär tidigt i min karriär. Jag är stolt över min EP men framförallt glad att den tagits emot så väl. Det känns också speciellt och fint att vara i den nya RnB/Soul kategorin bland dessa otroligt grymma kvinnor. Det känns som att musiksverige är påväg i rätt riktning!

Du uppträdde i På Spåret  i år, vad är drömprogrammet att uppträda i? 
Carpool Karaoke med James Corden brukade jag sträcktitta på förut så det hade varit stort att se sig själv i det programmet, i och för sig så är inte det ett riktigt uppträdande. Så jag får säga The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, kanske klyschigt men det känns som en mäktig milstolpe, plus att man förhoppningsvis får promota sin musik och vara skön i intervjun på köpet.

Vad kan vi vänta oss härnäst av dig? 
– Jag kommer släppa väldigt mycket musik och jobbar med en ny EP som jag vill släppa i slutet av året! Sen håller vi på och spelar in en ny säsong av min talkshow.

Lyssna på Zikais tolkning här.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!