Y+M på Berns vill förgylla dina torsdagar

13:00 14 Jan 2015
Foto: Marcus Rönne.
 
De heter Ylva Lundberg och Malin Evrenos och kallas Y+M. Vi har sett dem, vi har skakat våra kroppar på deras golv och vi har hoppat till deras tunga ljud. Nu får vi göra detta frekvent på Berns 2.35:1, då DJ-duon tar över lokalen en torsdag i månaden.

Vi har pratat med duon om premiärkvällen, om de någonsin bråkar, och om varför torsdag är veckans bästa dag.
 
Hur var premiären? (Var det någon som önskade låtar?)
– Premiären var över all förväntan. Vi var nästan chockerade över den totala peppen som levererades på dansgolvet. Det vibrerade såpass att våra gäst-DJs Chris Retzer och son&son hoppade på en kvart tidigt, efter vi avslutat med Paul Ritch – Run Baby Run till jubel kändes det liksom inte som att stämningen kunde bli bättre. Och nej, det var faktiskt ingen som önskade en enda låt, haha.
 
Bråkar ni ofta vid spakarna?
– Nej, aldrig! Varför skulle vi göra det? Vi är liksom två bästisar som får hänga med varandra hela tiden och hålla på med det vi tycker mest om i världen: fet techno och house, och att fixa fester som folk har askul på? Dessutom är vi båda stora fans av bra stämning!
 
Vad har ni för planer för början av 2015 utöver 2.35:1?
– Monokrom är en klubb som vi (tillsammans med Chris Retzer) har på Slakthuset en gång i månaden, där vi bokar stora internationella technoakter. Vi håller på att sätta bokningarna för våren, och det ser himla lovande ut. Den 23 januari har vi grand finale för vår klubb White Trash Fast Food (WTFF) på Marie Laveau. Sedan åker vi och spelar i Amsterdam med en hel armé av tunga DJs. Det ser vi nog fram emot allra mest!
 
Var ser vi er en helgkväll?
– Vi spelar ju rätt ofta, så tyvärr hinner vi inte gå ut jättemycket utöver det. När vi väl har en ledig kväll med målet att gå ut puttrar vi av pepp och försöker arrangera en förfest hemma hos någon av oss. Vart vi går sen beror lite på klubbarnas dagsform, prio nummer ett är om det är någon kul bokning vi vill se, någon spännande svartklubb eller en kompis som spelar eller har fest. Oftast hamnar vi på Under Bron eller Berns 2.35:1. Vi tycker också det är trevligt att barhänga och sörpla drinkar (öl), men det blir det sällan någon tid över till. Alls. Vilket är synd. Nu när vi tänker efter blir det kanske vårt nyårslöfte att göra mer sådant.
 
Och slutligen: är torsdagar veckans bästa dag att gå ut?

– Vi predikar stenhårt filosofin att varje dag det händer något skoj är veckans bästa dag att gå ut. Därmed kan det ju finnas flera bästa dagar för fest i veckan. En torsdag i månaden kommer vi framöver att husera nere i källaren på 2.35:1, bara det är en anledning till att en torsdag i månaden infinna sig där för en bästfest. Till nästa datum, den 12 februari, har vi bokat Bleak, en local techno star som är rätt sparsam med sina Sverige-framträdanden. Senast i november gigade han på hela världens favoritklubb Berghain ihop med andra techno-idoler som Kobosil, Norman Nodge, Skudge och Ben Klock. Han har också gjort typ den bästa låten någonsin som man kan förfesta till, utöver vårt senaste mixtape såklart!


Vi har tidigare pratat med Ylva och Malin angående låtönskande på klubben – deras tankar på ämnet hittas här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!