Yari Blue släpper nya ep:n TIDE

Rickard Tollstoy 15:48 13 Feb 2020

Stockholmsfödda Malmöbon Yari Blue började producera musik i hemlighet på kammaren. 

Trots hemlighetsmakerierna i sängkammaren blev hon av en slump upphittad på Soundcloud av en independentmanager i Los Angeles. Låten i fråga hade bara runt 250 lyssningar vid det tillfället. Hon blev ditbjuden och fick tacksam hjälp med kontaktnät och att hitta sig själv som artist, men insåg att hon ville göra det på sitt eget sätt. När hon återvände hem till Malmö tog Yari Blue saken i egna händer, gjorde slut med L.A och började för första gången studera musik på Spinneriet folkhögskola i Malmö istället. En kunskap som la grund för den nya, egenproducerade ep:n TIDE, som fått sitt namn från tidvattnets påverkan av månens attraktionskraft och gravitation.

Det avskalade, egenproducerade soundet byggt av okonstlade trumbeats och tunga elektroniska basar ackompanjerat av hesa vocals och vackra kärlekstexter för tankarna till Nya Zeeländska världsartisten Lorde.

– Låtarna är känns alldeles för sena i sitt tema men jag vill släppa dem nu för att jag älskar dem. Jag hoppas låtarna letar sig fram till rätt personer ändå och jag har en känsla av att mina låtar nog alltid kommer släppas när allt är förbi! Trots det hoppas jag att frukten är mogen för lyssnarna, själv har jag haft min nytta av musiken redan. Nu är den helt er och jag är någon annanstans, berättar Yari Blue för Nöjesguiden. 

Ep:n finns tillgänglig från och med Alla hjärtans dag, imorgon den 14 februari. 

 

Foto: Lamia Karic.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!