Yanuari live på Nöjesguidens ölmässa i Göteborg

14:56 14 Feb 2020
Förra vintern slog Yanuari och deras göteborgska trap igenom med buller och bång. Debutsläppet Fuckar med dig nådde snabbt sexsiffriga streams på Spotify, uppföljaren Belvedere likaså. Nyss släppte de nya låten Ångra oss igen och snart står de på scen på vår ölmässa i Göteborg. Det gillar vi så mycket att vi skrev ett elektroniskt brev.
 
Hej! Hur var Yanuaris Januari? 
– För oss är januari lite som att fylla år, fast varje dag i en månad. Tack för alla gratulationer! Vi var bland annat uppe i en stuga på kusten med vår Label Manager Albin Johnsén och skrev musik, vilket var riktigt fett. Och sen var självklart vår nya singel Ångra oss igen och releasefesten på Lounge(s) goa höjdpunkter! Januari får 5/5 ölburkar.
 
Nu ska ni göra en otrolig spelning på vår ölmässa och öl är som vi alla vet väldigt gott - men vilken slags öl dricker ni helst? 
– Leo dricker inte alkohol men han gillar ljusa 0,0%-öl typ Estrella Damm. Elias är pappa och gillar mustiga brygder, till exempel en dubbel choklad-IPA med samma konsistens som Oatlys chokladdryck. Men gärna också vilken öl som helst som bryggs i Sydamerika då han alltid ska hävda att det mexikanska köket är bäst på allt. Viktor har haft en del svängar nere i Tyskland på Oktoberfest men den bästa ölen fanns inte på området utan på en bensinmack klockan 02 innan bussen gick hem. Den började på någonting med Augusti eller något sånt. Om någon kan klargöra vilken öl han drack utlovas en hittelön på en valfri freestyle och en cd-skiva med våra sämsta throw-aways!
 
Vem av er är bäst på att dricka öl? 
– Viktor. Ölhävartävling efter spelning på lördag? DM:a oss så kör vi! 
 
 
 
Det känns som att trapen peakade i Göteborg vintern 2018/2019 och att ni vann den lokala “herren på täppan”-fighten stort. Hur var det att få sån buzz direkt från start? 
– Gud vilket smicker! Det känns verkligen fett, och vi är tacksamma över alla som följer med oss på vår resa. Trodde aldrig det skulle börja rulla till den grad att folk började störa sig på oss men look at us now.
 
Själv har jag precis startat soloprojektet Vabruari, där inspirationen till största delen kommer från mitt rafflande liv som småbarnsförälder. Men nog om mig, vad inspireras ni av? Och åt vilket håll pekar ert sound 2020? 
– Vi inspireras av så himla blandade saker och det är väl egentligen vår styrka. Leo gillar typ gamla svartvita filmer, Viktor får inspo av att skejta och Elias gillar tacos. 2020 blir intressant för vi tänkte göra vårt första större släpp och mellan det även släppa en blandad grupp låtar. Vissa är mer pop, andra har mer bars – men alla känns väldigt Yanuari.
– Btw, Elias (bandets daddy) hälsar att han gärna proddar dina beats. Blir det dagisturné med Vabruari i sommar för dig?
 
Hmm, vi går vidare. Vad har ni på gång i vår? Blir det turné, studio, Yaki, eller kanske en kombo?
– Vi brukar skämta om att vi bara umgås i studion men lite så är det. Vi har mycket ny musik på gång och är jäkligt taggade på att visa Sverige allt vi skapat i vintermörkret!

 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!