Woodland är en pandemisäkrad öfestival

Redaktion 09:56 12 Jun 2020

Med Sveriges bästa bartender, en stjärnkock samt Grammisbelönade artister siktar Woodland på att bli landets nya botiquefestival. 

När majoriteten av Sveriges festivaler kastar in handduken är det uppfriskande att se hur några går emot strömmen och istället startar festival. Woodland är en sådan. Festivalen, som är belägen på en ö i Stockholms skärgård, har ett besökartak på 40 gäster per gång och färden dit går med båt med en restid på cirka två timmar. Premiären går av stapeln den 1 juli och rullar sedan på under ytterligare fyra dagar. 

Bakom Woodland står artistbyrån Jubel, som beskriver konceptet sm en republik dit man åker för att få en såväl kulinarisk som musikmässig upplevelse. För maten står stjärnkocken Sayan Isaksson, som bland annat har Michelinkrogen Esperanto på sitt cv. Vid barrodret står lika välrenommerade bartendern Hampus Thunholm, och musiken presenteras av bröderna Viktor och Gustaf Norén. 

Sayan Isaksson kommer närmast från Isaan’ på Berns och har under sin karriär bland annat drivit restaurangerna Esperanto, Imouto och Råkultur. Dessutom har han belönats med flertalet Gulddrakar, tävlat i Sveriges kocklandslag och stått bakom Nobelmiddagen flera gånger.
– Jag har lagat thaimat i ett år nu så det ska bli spännande att göra något annorlunda och med punch i. Där maten gärna får sticka ut. Att göra det på det här sättet där man suddar ut gränserna mellan kök och gäst samt kock och gäst känns väldigt energifyllt, säger Sayan Isaksson.   

Till sin hjälp kommer att han ha med sig Jens Sjöström från Svartengrens, som kommer att hjälpa Sayan att elda. 
– Jag inspireras väldigt mycket av eld och att mortla saker, det är även en fin säsong för grönt och det kanske går  att hitta saker på ön som går att grilla.

Hampus Thunholm utsågs i vintras till årets bartender på Bartender’s Choice Awards och har bland annat varit ansvarig för baren på Fävikens bar i Åre. Han kommer senast från Lucy’s Flower Shop i Stockholm.
– Jag har väldigt blandade erfarenheter av bartenderyrket och till Woodland tar jag med mig det bästa från en stökig festivalbar, Fävikens naturinspirationer och Lucy’s Flower Shops välbalanserade cocktails. Det ska bli spännande att tillsammans med gästerna uppfinna nya regler för hur dryck ska upplevas – där det normala blir det onormala, säger Hampus Thunholm.

Bröderna Gustaf och Viktor Norén är kända från såväl Mando Diao som Sugarplum Fairy, och deras uppdrag på Woodland är att tonsätta det dygn som besökarna tillbringar på ön.
– Vi har mer och mer börjat sjunga som kockar lagar mat. När det är sommar besjunger vi den på samma sätt som en kock serverar den. Vi vill därför tillsammans med Sayan och Hampus vara en förstärkare till en magiskt naturupplevelse där natur, musik, mat och dryck i symbios skapar en så stark sinnesstämning att den bränner sig fast, skakar om och lever sig kvar, säger Viktor Norén.

Biljetter till Woodland släpps den 16 juni klockan 10:00 och i priset ingår resa tur och retur från Nybrokajen, boende i tipi-tält inredda med sängar, middag signerad Sayan Isaksson samt musikunderhållningen. 

Datum för Woodland
Onsdag 1 juli 
Torsdag 2 juli 
Fredag 3 juli 
Lördag 4 juli 
Söndag 5 juli 

Läs mer på republicofwoodland.se.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2020.

0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!