Konceptuell skiss av den nya restaurangen.

Wienercaféet blir Pas D'Art

09:30 28 Oct 2019

Panglokalerna på Biblioteksgatan har genomgått en renovering modell större, nu får vi snart se resultatet. 

Brasseriegruppens nya krog Pas D'Art tar vid där Wienercaféet lämnade då de vek in hovarna i slutet av sommaren. Restaurangen kommer att ha generösa öppettider, och ledordet är "bistronomi" – i betydelsen hög ambition för en medveten plånbok.

 

Fokus kommer att ligga på kreativ kokkonst från det franska köket, tolkat med svenska råvaror. Menyn är framtagen av Michael Spiridon, som tidigare bland annat har jobbat för den trestjärnige franske krögaren Michel Bras, och består av grönsaksbaserade mellanrätter, egentillverkad chark samt klassiska varmrätter. Samtliga medarbetare är handplockade från Brasseriegruppens nätverk och världens förstklassiga kök.
– Detta är vår största satsning någonsin och ambitionen är att skapa en lokal mötesplats där gästerna får känna sig som hemma i en internationell kosmopolitisk miljö med högkvalitativ mat och dryck, säger Filip Guvén som är VD och medgrundare till Brasseriegruppen.

Namnet Pas D'Art betyder "ingen konst" på franska, vilket är en aning paradoxalt då krogen månadsvis kommer att samarbeta med konstnärer som får kurera fönstren ut mot Biblioteksgatan.  Krogen ingår i en av Stockholms största restauranggrupper som bland andra rymmer även Gastrotek Zink, Il Tempo och East. 

Pas D'Art öppnar den 29 november. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2019.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!