Waza kommer till Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm

11:25 20 Jan 2020
En gastropub och ett bryggeri på samma gång, där maten är god, miljön är avslappnad och en hel del fokus ligger på öl. Det låter inte för bra för att vara sant, för vi vet att det är sant, och vi vet även att Waza Restaurang & Bryggeri kommer till Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm. Huvudbryggmäskare Charles Cassino och krögare Hanna Chammas svarade på våra frågor.
 
Berätta hur ert bryggeri startades? 
– Restaurangen med tillhörande bryggeri köptes 2018. Temat "god öl och experimentlusta" för bryggeriet behölls samtidigt som restaurangdelen snyggades till både utseendemässigt och menymässigt. Vi jobbar nu ännu mer med kombinationen mat och dryck (öl och vin).
 
Hur skulle du beskriva er ölstil? 
– Allt mellan himmel och jord, nästan. Storleken är vår styrka , små volymer av varje bryggning samt direkt feedback av våra gäster. Närmare sina kunder / gäster än så är svårt att arbeta.
 
Vad kännetecknar en bra öl?
– En öl jag vill ha en till av, trots att jag redan tänkt dricka en annan efteråt. I grund och botten att ölen är vad den utger sig för att vara, samt att den även är välbalanserad och välbryggd.
 
Vad tror du att det är som lockar med just hantverksbryggerier?
– Småskaligheten och friheten, som bryggerierna förhoppningsvis har. Vilket bör återspeglas i produkterna och gynna kunderna.
 
Om du inte får säga ditt eget, vilket tycker du är Sveriges bästa bryggeri just nu? 
– Det är svårt att bara säga ett bryggeri av dryga 400. Men får jag välja några så är det lite lättare. Bland de stora så skulle det bli Oppigårds och Nynäs för att de tillhör pionjärerna och fortfarande är med tack vare välbryggda produkter. Bland de små så finns ju Snausarve på Gotland som går sin egen väg och lyckas väldigt bra med det. Bland ”mellanstora” så skulle jag säga Hop Notch som vågar satsa och gör det bra när det börjar blåsa runt knutarna hos andra.
 
Vilken är nästa stora öltrend?
– Modern svensk lager, välhumlad lager med stor hinkabilitet.
 
Vilken är din egen favoritöl just nu? 
– Den öl som jag har i glaset framför mig just för tillfället.
 
Vilken typ av öl föredrar du annars? 
– Belgiska öl samt snygga tyska pilsner.
 
En framtidsspaning, vad är det viktigaste som händer i den svenska ölvärlden 2020?
– Skulle väl vara gårdsförsäljning i så fall.
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!