Voi förebygger olyckor

14:01 13 Sep 2019

Voi är det skandinaviska mikromobilitetsbolaget som tagit över Stockholms gator. Nu kan du delta i deras trafikskola för att bli en säkrare användare. 

Företaget menar att el-scootrar spelar en central roll i hur man tar sig runt i framtiden. Det finns ett stort fokus på miljö och bekvämlighet eftersom att du kan köra var som helst i staden på bara några minuter, helt utan utsläpp.

Den senaste medierapporteringen om el-sparkcykeln har gjort att aktörerna fått stora utmaningar i säkerhetsaspekten. För att kunna få fortsätta integrera el-scootrarna på ett säkert sätt är det nödvändigt med en tydlig reglering i hur de ska användas. Voi menar själva att det ökade antalet olyckor delvis beror på ökningen av antalet användare, men också att det finns en ovana hos användarna som befinner sig i trafiken, och man behöver då ta tag i problemet därefter.

Voi har nu i samarbete med NTF gjort en satsning för att minska olyckor. Det omfattas av ett digitalt trafiktest och pop-ups där man får provköra i uppkörningsmanér, exempelvis testa att åka på en vanlig sparkcykel med glasögon som simulerar alkoholpåverkan. Man blir också utbildad på plats om säkerhet med hjälp av det digitala trafiktestet. I varje stad där Voi etableras annordnas pop-ups där nya användare får hjälp och instruktioner. 

Uppkörningen och trafikskolan finns att prova på vid Stureplan 13 i Stockholm söndagen den 15 september mellan klockan 13:00 - 17:00.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!