Vinnarna av Stockholmspriset 2017

15:58 30 Nov 2017

Under storslagna former delades priser ut till 2017 års vinnare av Stockholmspriset på lördagen. Här är de:

BAR
Penny & Bill
 

Luxkoncernen och Johan Evers kärleksbarn på Grev Turegatan må ha epitetet gastrobar, men det är framför allt för drinkarna som vi beger oss hit. Här missas inte en enda detalj, och de överraskande smakerna avlöser varandra. Vi kan i årssammanfattningen glatt konstatera att Stockholm har fått sig ännu en bar på internationell nivå.

KROG
Kagges 

Det var inga små skor som skulle fyllas när man tog över Frantzéns gamla lokal i Gamla Stan, som även har huserat den smått legendariska Mistral. Men med gott självförtroende och hantverk kommer man långt, och Kagges hittar perfekt balans mellan pretentioner och smaksättning. Resultatet är en krog du vill återvända till i samma ögonblick du går ut genom dörren. 

KLUBB
Laroy 

Med dans på, i och utanför burarna är det ingen tvekan om att Stureplan återigen fått sig en modern klassiker som går under namnet Laroy. Här har inte bara en tom lokal väckts till liv, också möjligheten till variation. Numera kan gästerna på Birger Jarlsgatan springa ned från schlager på klubben ovan till kvalitativ techno på bara några sekunder.

MEDIA
Ouaga Girls 

En estetiskt tilltalande dokumentär om i samhällets ögon upproriska kvinnor som utbildas till bilmekaniker i Burkina Faso. En stillsam och närgången film gjord med värme och respekt. Regissören och manusförfattaren Theresa Traore Dahlberg har modet att låta fler än en eller två vara huvudperson, ett lyckat grepp.

SCEN
Svaret 

I en värld där meningsskiljaktigheterna blir allt större och vi slits åt olika håll, försöker dessa fyra kvinnor skapa en förståelse. En förståelse kring den svarta kvinnans outforskade potential i ett sökande efter det slutgiltliga svaret. 

MODE
Ana Londono

Ana Londono, som startade This Is Sweden tillsammans med sin bror Pablo, har med sina tankar, erfarenheter och visioner breddat begreppet mode och under de senaste åren varit en av de viktigaste aktörerna för svenskt samtidsmode. Genom att ta avstamp i formgivning och design har Ana fört en kamp för inkludering och antirasism. Hon har gått över och genom gränser när hon jobbat i samarbete med andra människor och branscher. Ana Londono lämnar ett stort tomrum efter sig men det hon har gjort för att bädda för framtidens kreatörer är enormt.

TEXT
Förenade förorter 

Förenade Förorter är proffs ut i fingerspetsarna när de arrangerar Ortens Bästa Poet. De drar mycket folk, har otroligt innehåll och skapar fantastisk stämning. Kring ett i mångas ögon torrt ämne som poesi har de lyckats bygga vägar rakt in i våra hjärtan och hjärnor.

MUSIK
Jireel 

Han surfade rakt in i 2017 efter förra årets genombrott med Cataleya och i år har mer eller mindre allt Rågsveds unge superstjärna tagit blivit till guld eller platina. Men Jireel är mer än sina miljontals streams och radiospelningar, han har under året turnerat intensivt och bygger hela tiden vidare på sin redan stora och hängivna fanskara. Jireels senaste singel heter ”Man of the year” och när man tittar på hans 2017 är det svårt att säga emot. 

NÖJESFÖRBÄTTRARE
JacquesThomasOscar 

De har varit medvetna som fan, givit oss ett ansikte för ångesten dagen efter och outat Virtanen i Aftonbladets egen livesändning. Få lyckas lika bra med att så träffsäkert kombinera komik och samtid som Jacques, Thomas & Oscar. Och det är just därför dom gått från att vara ett konto på Instagram till att få bidrag från Svenska Filminstitutet.

Här är alla som var nominerade.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!