Vinnarna av Stockholmspriset 2016

Redaktion 10:25 14 Jan 2017

Nu kan vi äntligen meddela vilka som stod som slutliga vinnare av Stockholmspriset 2016. 

Under storslagna former delades Stockholmspriset igår ut på Scalateatern i Stockholm. Här är samtliga vinnare. 

KROG - Jim & Jacob 
Motivering: Hur tar man sig tillbaka från en uppbrunnen food truck? Man öppnar Vasastans kanske hemtrevligaste hål i väggen med tapas från hela världen. Men framför allt gör man det riktigt bra, precis som Jim & Jacob.

BAR - Paradiso
Motivering: Med en plats på listan över världens bästa barer på cv:t är självförtroendet hos Hornstullsgruppen, som bland annat ligger bakom Tjoget, naturligtvis högt. Och det ska det vara. Även Paradiso är en av Stockholms trevligaste tillskott på barscenen i år. 

KLUBB - Moon Motel 
Motivering: Klubben som gjort den elektroniska musikscenen till en självklarhet på Stureplan och som är så pass genomtänkt att du enbart hittar dit om du är full. Men se upp, om du är för full kanske du hamnar på Solidaritet. 

MEDIA - Skörheten av Ahang Bashi
Motivering: Skörheten tar sig an det ständigt undangömda ämnet psykisk ohälsa på ett otroligt modigt, starkt och äkta sätt. Och vem har egentligen bestämt att det är någonting sjukt med att få panikångest? Vi vill se mer av Ahang Bashi som regisserat och filmat sig själv och sin familj när hon mått som sämst.

 
TEXT - Erik Lundin
Lyriken som strömmar ur Erik Lundin är ren poesi, blandat med en precis lagom stor portion humor och en jättestor dos smartness. Det är så kompakt att man stundtals knappt hinner andas ut mellan de eleganta ordlekarna. En av Sveriges bästa textförfattare just nu.
 

MUSIK - Cherrie
Motivering: Vid sidan av den magnetiskt milda rösten är Cherries stora tillgång den tyngd med vilken hon framför de svårmodiga orden. En storartad debut som är lika fantastisk som svindlande i sin enkelhet, såväl live som på skiva. 

 

MODE - Amaze
Motivering: Förra året alstrades något banbrytande på den svenska modescenen- en alternativ arena för unga designers att visa sina verk. I år öppnades den nya plattformen upp för allmänheten och blev därmed en fullständig motpol till det typiska modevisnings-formatet. Amaze är ett normbrytande, demokratiskt och lustfyllt forum helt utan kreativa restriktioner.

 

NÖJESFÖRBÄTTRARE - 1337 likes 
Motivering: Med sitt Instagramkonto ger hon kändismännen och Tinderkillarna vad de tål. Tack vare den klarast lysande stjärnan på Instagrams humorhimmel 2016 får varken sexismen i Nyhetsmorgon eller Danny Saucedos lediga slängande med uttrycket "kognitiv dissonans" passera obemärkt förbi. Tack för alla skratten Tora Rydelius.

De nominerade i samtliga kategorier hittar du här

Stad: 
Kategori: