Vinnarna av Göteborgspriset 2017

21:30 2 Dec 2017

Med pompa och ståt delades Nöjesguidens Göteborgspris ut under lördagen. Här hittar du vinnarna. 

Musik
ishi vu
Hen är precis vad den Göteborgska scenen har saknat, en person med ett sinne för det elektroniska. Musiken fyller rum och hörlurar med brutala samplingar, magiska ljudlandskap och allt är ackompanjerat med dansanta steg. Årets pristagare i kategorin Årets musik är: ishi vu.

Konst
Ortens Konstfestival
I ett rum som för det mesta är kritvitt bryter vinnarna i denna kategori av. De öppnar ett fönster till en helt ny värld som vi, svenska folket, måste ta del av. Årets pristagare i kategorin Årets Konst går till Ortens Konstfestival.

Teater & Scen
Caisa-Stina Forssberg: Döden är utan dö är den
Det finns scener som berör, och scener som bedrar. Årets vinnare blandar tumlande skratt med ångestfyllt lidande. Årets pristagare i kategorin Årets teater & scen är: Cajsa-Stina och Döden utan dö är den.  

Läsning
Evin Ahmad – En dag ska jag bygga ett slott av pengar
Med hjälp av författarens kritiska blick får vi ta del av funderingar kring arv som finns hos en ung konstnär i vår egna samtid. Boken är ett försök till en förståelse som just nu saknas. Pristagaren i kategorin Årets läsning är ingen mindre än: Evin Ahmad med hennes bok En dag ska jag bygga ett slott av pengar.

Krog
Bov
Butiken proppfull med delikatesser blev en pizza-restaurang. Och tur är väl det, annars hade vi aldrig fått ta del av deras neapolitanska pizza, med de bästa råvarorna, mitt i backen på Gibrlatargatan. Vinnaren av Årets Krog är: Bov.

Klubb
Porto Libre
Göteborg behöver älven och älven behöver Göteborg men stadens invånare behöver några som tar vara på det hela. Årets vinnare i Göteborgsprisets kategori Årets Klubb är: Porto Libre.

Kafé
Oizo
Drömmen som blev sann. Med udda porslin, en gudagåva till brownie och ansvar för en hel stadsdels besöksnäring. Vinnare i Göteborgspriset, årets café 2017 är: Oizo.

Glädjespridare
Heyday
Friskt vågat, allt vunnet. Det finns de som satsar och de som chansar, och så finns det de som lyckas. Den familjära stämningen smittar. Pristagare i kategorin Årets Glädjespridare är: Heyday.

Exportpris
Art Made This
Det finns få som vågat så mycket, som provat och rest sig ur misslyckanden. Ibland har inte världen varit mogen för denna aldrig sinande idéspruta och förverkligare. Med sitt senaste projekt hamnar årets pristagare helt rätt. I tiden, i rummet, i stan och på gatan. Årets pristagare i kategorin Årets Exportpris är: Ali Davoodi & Art Made This.

Här är alla nominerade.

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!