Vin nature, smaka på uttrycket, filosofin med en helt osminkad approach till vinet där resultatet ska smaka så naturligt som möjligt från vinets unika mark, berg och dalar. Druvan ska vara naturlig helt enkelt. Carl Reinholdtzon Belfrage plockar nu ut de bästa vinerna från denna vackra och förnäma vinfilosofi.
Domaine Gauby
Roussillon
Gerard Gauby är föregångaren för produktionen av naturligt vin i södra Frankrike. Han är pionjären som sedan 1985 har odlat enligt biodynamiska metoder i Roussillon och som idag hjälper många andra att omvandla sina vingårdar till den ”okonventionella” metoden att odla utan besprutning.
Domaine Olivier Pithon
Roussillon
Uppväxt med naturliga viner i Loire, gör Olivier (lillebror till Jo Pithon) idag extremt karaktärsfulla, mineraliska viner på den lilla kullen strax öster om Perpignan. Gynnsamt klimat och gamla stockar med traditionella druvsorter, i samband med det låga pH-värdet ger en elegans och kraft svår att finna söder om Bouzeron.
Domaine Barmès Buecher
Alsace
Sedan 1985 gör Genevieve och Francois mineraliska viner i Wettolsheim, helt ägnade åt kvalitet och respekt för jorden. Hela 27 viner produceras från de nio olika lägen man besitter på sluttningarna söder om Colmar.
Domaine Marcel Lapierre
Beaujolais
Enbart vild jäst och lagring på ekfat är några kännetecken för att urskilja Lapierre från många andra i Beaujolais. Man jäser druvorna med ”maceration carbonique” och, mycket egensinnigt av Lapierre buteljeras varje vin i tre tappningar; helt ofiltrerat och osvavlat – ofiltrerat men med lite svavel – filtrerat och svavlat.