Viking Lines nya trygghetsrådgivare: Katerina Janouch och Ann Heberlein

13:55 17 Feb 2017

De kontroversiella debattörerna ingår i rederiets nya säkerhetsgrupp.

Vad får man om man rekryterar en f.d. polis, en säkerhetschef, en psykoterapeut, en läkare och två av Sveriges mest prominenta hatuppviglare? Viking Lines nya trygghetsråd, tydligen.

Med anledning av en rad nya våldtäkter ombord på Viking Lines färjor har företaget nu beslutat sig för att sätta samman en grupp rådgivare som ska försöka bidra till en bättre och säkrare miljö på kryssningarna.

– Alla personer är utvalda utifrån sina expertkunskap om bland annat sexuellt våld mot kvinnor. Vi har hittat personer som ska hjälpa oss att titta utifrån. Vi ska ta emot allas synpunker som förhoppningsvis ska leda till konkreta förslag. Det kan handla om hur det ser ut ombord, hur personal arbetar och sådana saker, berättar Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line Skandinavien, i en intervju med ETC.

Att Katerina Janouch och Ann Heberlein oftare än inte befinner sig i medialt blåsväder på grund av sina pikanta uttalanden gällande invandring och mångfald ser Eleonora Hansi inte som något problem. Argumentet är att de bådas uttalanden inte har skett på uppdrag av Viking Line.

Den nytillsatta gruppen ska börja ha möten inom kort, något som Jan Hanses, Viking Lines vd, är nöjd med.

– Jag är mycket glad över att dessa kunniga och erfarna personer vill bidra till Viking Lines fortsatta trygghetsarbete. De är särskilt utvalda utifrån sin specifika expertis och deras förslag på åtgärder och idéer kommer att presenteras för företagets koncernledning och behandlas som en integrerad del rederiets aktiva trygghets- och säkerhetsarbete, skriver han i ett pressmeddelande.

Dessa ingår i Viking Lines trygghetsgrupp:
Anna Tiihonen Möller, biträdande överläkare och ledningsansvarig på akutmottagningen för våldtagna på Södersjukhuset
Magnus Lindgren, generalsekreterare Siftelsen Tryggare Sverige, tidigare polis och fil dr i psykologi med inriktning mot viktimologi
Katerina Janouch, författare och sexrådgivare
Börje Svensson, legitimerad psykoterapeut med specialisering mot behandling av brottsutsatta och förövare av sexualbrott
Ann Heberlein, författare och teologie doktor i etik
Karin Johannesen, evenemangssäkerhetsschef Stockholms Stad

Här kan du läsa mer om gruppen.

Läs även: "Drake erbjöd sig hjälpa suicidal Manchesterbro – polisen tackade nej"

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!