Videopremiär: Miljoner tusen & Stockholms gosskör – Pojkarna

13:05 15 Oct 2020

För två veckor sedan släppte duon Miljoner tusen singeln Pojkarna tillsammans med Familjen. Nu kommer låten i en ny tappning, inspelad av Stockholms gosskör. Och inte nog med det, den nya versionen har även en video som har premiär här på Nöjesguiden. 

Pojkarna handlar om handlar om den normativa bilden av manlighet. Att pojkar egentligen kan vara på så många olika sätt. Nu har låten spelats in av Stockholms gosskör, på Miljoner tusens initativ.

Hur kom ni på idén att låta en gosskör sjunga in er låt?
– Låten handlar om att få vara den man vill, och att pusha för pojkar som går en mjuk väg som ett sätt att vara motvalls. Vi vill att det ska bli ett anthem för alla pojkar som inte känner sig hemma i en traditionell manlig miljö. Eller som känner sig hemma där, men som också vill ha nåt mer av livet än just det. Vi hörde av oss till dem vi tyckte skulle sammanfatta budskapet bäst. Det kändes självklart att göra den med en gosskör, svarar duon.

Hur var det att arbeta tillsammans med en gosskör?
– Så fint! Vi har svart bälte i att samarbeta.

Vilken version vill ni att Pojkarna ska bli ihågkommen för, er eller gosskörens?
– Allt och båda! Allt hänger liksom ihop. Det som att få frågan "Är det refrängen eller versen som ni vill att folk ska komma ihåg?". Hur svarar man på det?

Hur lyckliga blir ni om Adolf Fredriks musikklasser kör den här på sin skolavslutning nästa sommar?
– Drömmen vore ju att alla barn skulle få sjunga den här låten i skolan och prata om vad de tänker att den handlar om. Så som barn får sjunga I natt jag drömde och prata om krig och fred. Det är någon slags Georg Riedel-komplex. Att få skriva en låt som är lika självklar som Idas Sommarvisa, men som pushar genus.

Lyssna på originalet här:

Stad: 
Artist: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!