Videopremiär: Little Jinder och Melo – Inga E som vi E

15:30 29 Apr 2014Little Jinder är ett namn som vid det här laget måste få en klocka att ringa hos de flesta. Nu släpper hon, tillsammans med skönsångaren Melo, singeln Inga E som vi E. En låt om ”behovet av en bubbla som kan upprätthålla övertygelsen om att det man känner är helt unikt och jävligt rätt".

Den romantiska videon är regisserad av Arvida Byström, samma hyllade regissör som står för senaste musikvideon till singeln Ful Och Tråkig Tjej. Inför videopremiären passade vi på att maila mini-Jindern för att få veta mer.

Mycket av din musik, och den här videon, verkar handla om att fånga en känsla. Handlar Inga E som vi E om känslan av att vara superdupermegakär?
– Exakt. Jag tycker det är intressant hur man liksom "tappar det" när man känner starkt för andra människor, positivt eller negativt. Just den här låten speglar behovet av en bubbla som kan upprätthålla övertygelsen om att det man känner är helt unikt och jävligt rätt.

Både videon och låten är superövertygande ömma. Hur började du samarbeta med Melo, den skönsjungade killen du hånglar med i videon?
– Jag såg honom live med Nääk & Nimo och tyckte att han sjöng så himla fint att jag dog. Men jag fick fan kämpa lite. Han tackade (artigt) (hatar "artig"!) (vem är "artig"?) nej till min första låtidé och hälsade inte när vi gick förbi varandra på St Paulsgatan förra sommaren. Jag som kränkt blev ju såklart besatt av att vinna då, och skickade ett fem mil långt mail ett halvår senare efter tre glas vin, och plötsligt fick han feeling så vi sågs och jag vann! Skoja. Men typ så.

Vem kom med idén till videon, och hur genomförde ni den? Vilka jobbade du ihop med?
– Det var jag och Arvida Byström som också gjorde videon till Ful Och Tråkig Tjej. Arvida regisserade och Lisabi Fridell klippte och filmade. Är du gladare nu än när du gjorde Ful och tråkig tjej, eller är de låtarna som två sidor av dig?
– Jag är inte särskilt linjär, men ja, idag är jag ganska glad. Just de två låtarna känns beroende av varandra för att kunna existera. Har man varit i det ena har man garanterat varit i det andra.

Du har beskrivit både din nya och din förra låt som pinsam, hur kommer det sig?
– För att det är tramsiga känslor. Svartsjuka och missunnsamhet är så otroligt ocharmigt. Nykäreri är så naivt att det är pinsamt. Nykära är också rätt äckliga på något sätt? Man blir ju en annan version av sig själv. Många gör också omgivningen obekväm och olycklig med sitt nykäreri.

Du skrev nyligen på din Twitter att du känner dig trött på din musik. Hur tog du dig ur det? Har du tagit dig ur det?
– Haha, man kan ju fan inte vara frisk om man inte känner så? Eller? Spillerill. Jag rannsakar mig själv jättemycket med den här skivan och hatar mig själv otroligt mycket varje dag. Kan lyssna på min musik och undra vafan jag håller på med. Vem är jag? Vem gör det här? Vad är det här? Jag förstår ingenting. Men det är väl ett resultat av att jobba intensivt, man flyger iväg och förstår först efteråt vart man var på väg, för att man plötsligt hamnat där? Så är min kreativa process väldigt mycket. Jag brukar säga att jag siar med mina låtar – för det blir ofta precis så som jag skrivit efter att jag skrivit dom? Mitt undermedvetna liksom… Okej, nu häxar jag iväg. Förlåt.

Vad händer på din nya skiva-fronten?
– Drar till LA på måndag och skriver en månad, tror det räcker för att få klart det sista. Kommer hem i juni och mixar. Släpp i höst. Kram från en som har en plan!

Little Jinders skiva släpps alltså i höst. Den som väntar på något gott!

Stad: 
Artist: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner