Videopremiär: Linda Piras "Knäpper mina fingrar"

15:41 24 Jan 2014Ända sedan videoduon (och låtarna!) Bang Bang/Bäng Bäng kom och förgyllde vår högsommar, har vi trånat efter mer från vår älsklingsperson Linda Pira. Nu är videon till hennes Knäpper mina fingrar äntligen här, en sorts fristående fortsättning på Stor och Lindas Rom & Kush. Den är UV-ljus, ett klubbigt beat och Stor som gammaldags glassgubbe. Njut av denna videopärla först, helst ganska många gånger, och läs sedan vårt samtal med matriarken själv. (Extra: här finns en intervju med Emma Veronica Johansson, som gjort smink och hår.)

Vi har fått se teasers från videoinspelningen och videon i flera veckor nu – neonfärger och UV-ljus. Vad är temat i videon?

– Den har inget riktigt tema. Det är mer som att kliva in i en visuell dröm. Den börjar med att jag är i den vanliga världen och sen sätter jag på en kassett och hamnar i någon sorts Avatar-värld. Det är bara feta bilder, det ska vara snyggt och coolt så att man försvinner iväg litegrann.

Hur passar det ihop med låten?

– Det passar skitbra! Jag gör inte så mycket politiska låtar, just för att jag ska kunna släppa det ett tag. När man lyssnar vill jag bara att man ska kunna blunda och kanske känna sig lite cool, och då hamnar man i den här världen. Jag tyckte det var ganska passande.

Hur kom ni fram till videons idé?

– Det var jag, Stor och Måns (Nyman, videons regissör, reds anm) som satte oss ner och bollade. Måns hade den här idén om neongrejer, och jag och Stor hade andra idéer, att han skulle vara glassgubbe och jag någon sorts Avatar-drottning…

Jag har fått höra att ni ville göra en sån här video redan till Rom & Kush, och den är ju också ganska neonig.

– Ja, eller, vi har lite neonbilder i den videon också, och då kände vi i efterhand att ”vad fett att göra det här mer, kanske en hel video”, och så blev det så. Nu hade vi förberett mycket mer med smink och kläder. Till och med skosnörena är UV-färgade.

Ert P3 Guld-framträdande var ett av de mest hyllade från galan, och din del var mest påkostad av hela Redline-gängets. Har det senaste året och alla liveframträdanden gjort dig till mer av en fullblodsartist?

– Ja, det är klart. När det går så snabbt måste man försöka hänga med. Man lär sig väldigt mycket väldigt snabbt, både om sig själv och artisteriet. Jag var tvungen att hoppa i det här, lite plufsig, jag hade precis fått barn och var inte helt på topp. Men jag tror att det bara var att acceptera det. Och nu känner jag mig väldigt trygg i mitt artisteri.

Det känns som att stödet från Redline-gänget måste ha varit väldigt viktigt i det sammanhanget.

– Det var jätteviktigt. Jag hade nog inte kunnat göra det om jag inte hade haft dem bakom mig. Det stöd jag fått, hjälp med barnen när jag var i studion, även pushandet när jag var gravid och inte pallade någonting, så sa de ”kom igen, vi kommer och hämtar dig och drar till studion”.

Var kan man köpa Matriarken-byxor? Eller – är det kalsonger?

– De finns inte att köpa!

Du måste ordna det!

– Fan, det hade jag inte tänkt på. Vi måste trycka upp några fler. Min stylist känner en tryckare som fick göra några par. Det är klart vi ska trycka upp fler nu när du säger så. Vem vill inte gå runt med Matriarken-kallingar?

Här finns även en intervju med människan bakom UV-sminket: Emma Veronica Johansson.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!