VIDEOPREMIÄR: Julia Adams – 0400AM

08:00 1 Oct 2015

Vi känner henne som ena halvan av duon Little Marbles, men numera står hon på egna ben. Julia Adams gör drömmig pop på svenska och bara i år har hon släppt två singlar, Som jag och Allt jag nånsin. Fullproppad med mjuka beats ger musiken oss känslan av sena nätter på nattbussen hem.

Nu levererar hon återigen, och denna gång har vi på NG största nöje att presentera videopremiären för helt nya singeln 0400AMVi passade på att ställa några frågor till Julia om låttexten, videon och varför svensk pop inte behöver vara så komplicerad.

I låten beskriver du ett scenario många säkert kan känna igen sig i – när en relation mellan två personer endast grundar sig på sena nätter efter utekvällar. Vad fick dig att skriva en hel låt om det? 
– Den första grejen som kom upp i mitt huvud när jag hörde beatet som Chords gjort, var just 0400AM. Och så fort jag droppat den frasen gick det rätt snabbt att skriva resten av texten kring det.

Du sjunger “och du är söt men kom igen, som om jag bryr mig” – är det en uppgörelse med fördomen att tjejer skulle vara svaga inför någon som annars inte bryr sig? 
– Nej, så ser jag inte på det. Det är ju bara så himla skönt att låtsas för sig själv att man inte bryr sig. Ibland. 

Den nya trenden inom svensk pop är texter som rör helt vanliga delar av livet, vad är det som är så bra med sådan musik? 
– Jag tycker om att man börjat använda ett mer vardagligt, lättillgängligt språk inom pop. Allt behöver inte vara poetiskt och djupt. Med lite finess kommer man långt med det "vanliga". 

I videon går du genom stan med två gigantiska grand danois-hundar. Varför? 
– Jag har blivit lite hooked på djur det här senaste året, så när jag såg ett avsnitt av Ray Donovan där en gigantisk vit hund medverkade hade jag iden till omslaget och videon serverat.

Du var tidigare ena halvan av Little Marbles, vad har du tagit med dig från ditt och Linn Tabudlongs samarbete? 
– Under de typ sju åren vi arbetade med Little Marbles hann jag lära mig ett och annat om musikindustrin, hur olika samarbeten borde och inte borde se ut, samt att man måste tro på sig själv och det man gör. För det finns ingen annan som gör det åt en i slutändan.

Läs även: Mwuana flyter med strömmen.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!