Videopremiär: Aasma - Beach

14:55 27 May 2021

Vi är vana att se Mira Aasma som ena halvan av duon Italo Bitches, nu är hon aktuell med sitt soloprojekt Aasma och albumsläpp senare i sommar.

I april släppte Aasma singeln Beach och nu släpps även en musikvideo hon gjort tillsammans Jafar The Superstar. Vi har pratat med Aasma och Jafar om låten och tanken bakom videon

Först och främst.. vem är Jafar? 
Jafar: Sul sul! Jafar The Superstar är Sveriges alldeles egna persiska prinsessa, pop-diva och drag-cunt som både dansar, rappar, gör stand-up och läser tarot. A.k.a. en quadrupel threat mot jantelagen. Just nu producerar jag tillsammans med Mira mitt kommande debutalbum. En villkorslöst queer, diasporisk och sexig platta om kroppshår, att thirsta Babas och vara en sassy THOT. 

Vad är tanken bakom videon?
Mira: Vi ville göra något ihop i samband med släppet av första singeln - eftersom det inte går att göra något maxat live tänkte vi att vi gör något ännu mer maxat i cyberspace istället och eftersom Edwin utöver sitt dragprojekt som Jafar är legitimerad Sims 4-expert fick det såklart bli där. Trots att vi inte hade 1 billion dollars för ett Fortnite-samarbete som Travis Scott tycker jag ändå att Edwin lyckades få till 1 billion dollars sims vibe!
J: Simsfigurerna i bandet är verklighetsbaserade men med en light twist: hälften gröna och andra hälften furries. Jafar får dessutom äntligen vara leadgitarrist och skina. Det krävdes hård träning av dem men nästan ingen kom till skada under inspelningen, bortsett från några få som råkade dö eller kissa på sig under de hårda förhållandena, däribland jag själv. Whoopsie. Fest och häng på de vackra stränderna och lek bland tropikerna är en homage till livet pre-rona. När en inte bara kunde dricka, utan även uppleva, sex on the beach. RIP (Rest in Pain) 2020-2021. 

 

 

Hur kommer det sig att ni valde att samarbeta? 
J: Mira och jag går way way back och detta är inte det första av våra samarbeten. Jag är till exempel dansare i Miras duo ‘Italo Bitches  och Mira producerar mitt debutalbum som Jafar The Superstar! 
M: Precis, vi lärde faktiskt känna varann på en salsakurs på den gamla goda tiden. Soulmateship vid första ögonkastet som man säger.
J: Vi dras nog mot varandra eftersom vi båda är så bra och fierce på det vi gör helt enkelt. Den amerikanska drömmen där alla ska vara self-made och självförverkligande är så djupt ingraverad i underhållningsindustrin så att dela och sammanfläta konstnärskap är ett FU till den kapitalistiska tanketraditionen.
M: Nu är det helt enkelt dags för våra alter egon att mötas, spela ihop på en virtuell strand och få simma ut mot solnedgången tillsammans.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera