VIDEO: Seinabo Sey – Pistols At Dawn

17:30 21 Oct 2014Vår mest självklara popdrottning just nu har välsignat oss med en video. Och Seinabo Sey är en jagad Rödluvan i skogen i denna Christian Larson-regisserade iscensättning av Pistols At Dawn.

Låten, som redan tidigare gjort sig känd som en would be-titellåt för nästa Bond-film, är bara en av de sex spåren på nyligen utkomna For Madeleine EP. Kanske är det ett av de starkaste. Det är heller ingen nyhet att Seinabos videos tar sina tittare med storm – minns både genombrottssingeln Younger och häxmäktiga Hard Timebåda inspelade i till synes övergivna hus.

Nu har Seinabo tagit sig ut i den västmanlandska skogen, den som blev ödelagd av den stora skogsbranden i somras, iförd fotsid röd cape av Ida Klamborn. Hon har seans med en lika rödklädd partner, ligger på stenig mark och ser närmast ut att berätta sin låts historia, och jagas av en svartvitklädd figur med automatvapen. Det är hisnande i sin storslagenhet, lite likt Kent i skogen fast inte töntigt, lite likt Homelands senaste promobilder fast inte på något sätt stötande. Förutom den barnsliga sorgen man känner i videons sista sekunder, kanske.

Det är mycket möjligt att det är det mest imponerande vi sett av henne hittills (vilket inte säger lite, med tanke på hennes tidigare bedrifter). Låt Seinabo Sey få fortsätta ha oss i sitt våld såhär för alltid, tack.

Mer av Seinabo? Lyssna för allt i världen på hennes avsnitt av podcasten Skaparna.

Stad: 
Artist: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!