Video: Naomi Pilgrim - No Gun

18:08 18 Nov 2013

Just när vi trodde att all svensk pop skulle tituleras "drömpop" kom den lågintensiva pärlan No Gun från solodebuterande Naomi Pilgrim. Nu är också videon här, så självklart var det på sin plats att prata med Naomi, som trots att detta är debuten under eget namn, inte på något sätt är ny i musikvärlden. 

Naomi, du har (precis som en annan favorit - Zhala) körat bakom Lykke Li, bland annat. När bestämde du dig för att solokarriären skulle bli av?

– Jag har alltid hållit på med musik och körat mycket bakom andra artister men det var först när jag började jobba med Fredrik Okazaki som jag kände att musiken kom tillrätta för första gången. Och det var någon gång i våras när knopparna brast, och allt det där.

Vad handlar din första låt, No Gun, om?

No Gun handlar om att livet är upp och ner ibland men ändå rätt så jävla spännande, kanske mest av allt just därför.

Texten påminner lite om Alanis Morisettes Ironic, med rader som "12 hour flights, didn’t charge my pod, I memorized the Bible but there was no God". Vad handlar låten om?

– Perspektiv. Varför tror en att en måste ha det så oöverträffligt bra, för att kunna må bra? Det är ju helt omvänt. Varför ser man inte att det finns lycka i sorgen till exempel? Det låter ju nästan lite makabert att säga så men jag menar det ändå: att känna är att leva, visst? Fuck autopilot, det finns ingen personlig utveckling att hämta där ändå. Och jag älskar Ironic! Precis så är det ibland.

Berätta om videon! Vad är det vi ser?

– Ni ser uppgivenhet, styrka och ett farväl.

Vem kom på idén till denna uppgivenhet då?

– Det är den eminente regissören Senay Berhe som kommit på idéen, som tidigare regisserat videos till Robyn och Ison och Fille, bland andra. Han är fan outstanding på alla sätt och vis.

Vad är planerna framöver?

– Jag ska spela på Debaser Strand på fredag, som förband till The 1975, och så klart kommer det mer musik snart!


Medan man väntar på Naomis kommande EP, så går det bra att se henne här på fredag. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!