VIDEO: Lorentz, Jaqe, Duvchi, jj, Joy – Där dit vinden kommer

12:19 9 Dec 2014Det finns en låt som har dominerat vårt svenska musikår kanske mer än någon annan, en förstarad som citerats och parafraserats oändliga gånger, ett intro som vi lärt oss känna igen på en millisekund. Nu tar Lorentz Där dit vinden kommer över ännu en gång med sin splitternya video.Videon är en uppvisning i ganska oväntad, grönaktig höststämning. Lorentz själv sitter och rappar stillsamt mot en stenvägg, Jaqe fiskar (vilket vi redan tidigare har skvallrat om), Duvchi sitter insvept i en noppig filt, jj gosar med en häst i en grå skog. Den enda som bidrar med sitt sedvanliga glittrande är Joy, ur framsätet på en bil, i pastellrosa mun och vit päls. Till en låt som måste sägas förknippas med fucka ur-stämning snarare än gråruskig höstpromenad är det kanske ett genidrag av regissör Marcus Söderlund att bildsätta precis såhär. Om inte annat är det lätt att just nu identifiera sig med det vaga vemodet som präglar videon.

Får man önska sig att, om Lorentz släpper fler soloskivor, han gör det till tradition att bjuda in exakt dessa gäster igen? 

Det är inte otänkbart att detta anthem kommer att framföras när JJ intar Dramaten i mellandagarna, gästade av Lorentz & co.

Stad: 
Artist: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!