Viaplay gör en egen julkalender i år

12:54 16 Sep 2016

I december sänder Viaplay första gången sin egna julkalender.

Produktionsbolaget Nexiko, grundat av Lars Beckung, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, är på väg att ge SVT en match i julkalenderväg. Idag avslöjade nämligen TVdags att Viaplay har köpt in den Nexiko-producerade julkalendern Det stora experimentet.

Serien kommer, precis som brukligt, att sändas i tjugofyra avsnitt. Såhär beskrivs själva handlingen:

– Två barn som har vunnit Nordens främsta uppfinnartävling för barn får som en del av priset gå på ett studiebesök hos uppfinnaren Professor Primus, den första vinnaren av samma tävling. Professorn är numer en misslyckad figur som inte har haft några framgångar sedan tävlingen och som därför blir galen av avundsjuka på barnens kreativitet och låser in dem i sitt laboratorium. För att ta sig hem till julafton ställs de varje dag inför ett nytt experiment att lösa, lyckas de öppnas en dörr som förhoppningsvis leder ut till friheten.

Det Stora Experimentet är inspelat på Tekniska Museet i Stockholm. Serien kommer att finnas tillgänglig för streaming på Viaplay i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Viaplay har valt att inte göra någon fysisk julkalender (som ju SVT gör), däremot utlovar man någon form av digital lucköppning i samband med varje kalenderdag i jul.

Att vi får vara med och skapa den första julkalendern exklusivt till en streamingtjänst är otroligt kul. Viaplay har sedan start velat ha ett program som föräldrar VILL att deras barn ska titta på. Det känns inspirerande både som tv-makare och förälder. Dessutom är det första gången som mina barn tycker att jag har ett coolt jobb, berättar Nexikos vd Lars Beckung i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa mer om Viaplays julkalender. Läs även: "Joakim Lamotte blir skådis"

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!