Via Napoli på Sergels väg i Malmö blir den första svenska pizzerian någonsin att få vara med i det italienska pizzaförbundet Associazione Pizzaiuoli Napoletan.
Det prestigefyllda APN värnar om den napolitanska pizzatraditionen och tar "äkta" pizzor på största allvar. Att de har granskat Via Napoli under hela 11 (!) månader bör därför inte komma som någon chock. (Eller så har de bara hittat världens smartaste metod för att få käka gratis pizza världen över, året runt...)
Via Napolis medlemskap innebär att deras vedugnseldade pizzor är officiellt napolitanska, bakade på rätt sätt av en bagare med rätt utbildning i rätt del av Italien.
– För oss är det jätteviktigt med tradition. Vi kan inte ha kebab, bananer och bearnaisesås på pizzorna i vår meny. Då blir det avslag direkt från APN. Och vi vill inte heller ha det. Vi vill baka på traditionellt vis, berättar restaurangens manager Anna Siegal för Sydsvenskan.
Läs även: "Aperitivo di Milano på Epicuré"