Vi gillar Fags In Sweden Together (på Skärtorsdagen)

12:40 15 Apr 2014

Foto: Nicklas Dennermalm

På torsdag och fredag är vi lediga, något som inte kan ha undgått en enda klubbarrangör eller Facebook-attendare. Och om hen som allt detta högtids-fuzz handlar om nu dog för våra synder, så gäller det att förvalta sin skärtorsdag väl och begrunda vilken slags människa man vill vara. Entré för: FISTFags In Sweden Together.

Bakom den nya klubben, som har valt Skanstull-Dovas källare som lokal, står personer med fingrar i projekt som Ett halvår kvar, Klubb rekonstruktion på Högkvarteret och den för alla (kanske) kända, älskvärda Dj Skelettkvinnan. Enklare förklarat handlar det om fyra (lite småhemliga, se ovan) personer som alltid firar sitt oberoende från heterosexualiteten på ett mycket föredömligt sätt. Eller som de själva säger:

– Det är i runda slängar en socialistisk bögklubb med fokus på (bög)kultur! Vi är inspirerade av vågen av grymma lesbiska/queera klubbkvällar i Stockholm och kände att vi male gaze också borde försöka göra något liknande!

Med sig till premiären av FIST har de tagit med sig mer kultur, kul och analysKlubbarrangören och bögaktivisten Tomas Hemstad flyger från Berlin till Stockholm för att spela sodomitiska hits. Performancekonstnären och författaren Alexander Alvina Chamberland håller ett femme-inistiskt brandtal som konfronterar femme-förakt och transmisogyni inom bögsfärerna. Och så konstnären Conny Karlsson Lundgren som visar videokonst med brutna handleder, specialgjord för FIST utifrån ett av hans tidigare konstprojekt, Limp Wrist: Becoming, från 2012.

Om klubben kommer tillbaka på samma tid och kanal under våren eller överhuvudtaget vet de inte. Därför passar man allt på nu på skärtorsdagen, kl. 20-01 på Dovas (Ringvägen 104). 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!