Vi får inte nog av Zhala

14:40 17 Aug 2012

 

Bild hämtad från Zhalas video "Slippin' Around".

Efter att hennes melankoliska singel "Slippin' Around" med sin tunga produktion släpptes i våras har vi varit plågsamt otåliga på att få höra mer från Zhala. Vår längtan stillades lite av hennes magiska scenshow på Way Out West men vi vill ha mer. I morgon uppträder hon på Trädgården, så vi passade på att ringa upp för att fråga hur det går med den kommande skivan. 

Zhala! När kommer det efterlängtade albumsläppet?

– Jag vet inte, jag har inget datum men i början av nästa år. Nästa singel kommer snart, den är typ klar nu men jag vill bli klar med allt, om du fattar? Jag har jobbat med det hela sommaren och kommer att göra det i höst också. Jag kommer att köra en väldigt avskalad version av min nya låt på lördag. En bit av den i alla fall. Nu låter jag så tråkig men jag kan inte berätta så mycket mer, jag vet inte ens om jag får. Det dödar lite om man delar med sig för mycket.

Din musik är storslagen och dramatisk men på lördag ska vi få höra ett mer avskalat sound. Kommer den nya skivan innehålla fler låtar med det temat?

– Det jag gör på lördag är storslaget för mig. Det är minimalistiskt men dramatiskt och coolt i tänket. Men jag vill gärna köra mer intimt sedan också. Musiken kommer sedan att låta typ likadant, med mitt eget sound. 

Vem skulle matcha dig i en duett? Har du något önskesamarbete?

– Philip Glass!

Vi vill se mer Donna Scam (Zhalas klubb på Nalen reds. amn.)! Blir det några fler lesbiska bröllop i höst?

– Jag hoppas det! Vi har inte riktigt hunnit men vi vill ju det i höst.

Vilka två skulle du vilja se vigas på ett lesbiskt bröllop?

– Oprah och Gayle. 

Du har ju tveklöst ”det”. Vem mer har ”det” och vem har ”det” minst?

– Det finns sjukt många människor som har det! De som har det minst… Det skulle väl vara ett sådant där tråkigt kill-rockband.

Du menar band som till exempel Kent?

– Ja, lite så. De kanske har ”det” tillsammans men nej, jag kommer faktiskt inte på något sådant band som har ”det”. De brukar klara sig så bra utan, killar fungerar ju så bra i grupp.

Du är en magisk artist live. Känner du dig mer hemma på scenen än i studion?

– Det är två helt olika saker. När jag skriver – som jag gör just nu – så blir jag lite mer introvert kanske. Men det är en process, allt är ju live egentligen. Jag behöver utnyttja mer är två sidor hos mig själv.  Men jag älskar att uppträda, jag kan verkligen längta efter det. 

Många journalister har en förkärlek för att skriva om kvinnliga artister som ”väsen” eller ”naturkrafter”. Skulle du kalla dig för ett väsen på scen?

– Ja, om andra känner så, så måste det ju vara så. Jag känner mig lite så, speciellt på scen. Det är en konstform att uppträda och vara i det nuet som man är i på scen.

Zhala spelar imorgon, lördag, på Trädgården kl. 23. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!