Veronica Maggio och Daniela Rathana till Hudikkalaset 2022

09:03 20 Dec 2021

Festligheterna på Köpmanberget tar form och biljetterna släpps redan nu. 

Sedan tio år tillbaka har Hudikkalaset cementerat sin plats i den svenska festivalsommaren, och 2022 blir inget undantag. Den 22 december släpps biljetterna till sommarens festligheter, som är tillbaka på Köpmanberget utanför centrala Hudiksvall. 
– Under de tio festivalerna 2010-2019 växte vi stadigt år för år. Kulmen var 2019 då vi hade 16 000 besökare. Vi nådde en gräns där vi insåg att det bara blev stort. Stan orkade inte med det, alla hotell var slutsålda månader i förväg. Vi tyckte inte det var kul längre. Kommande tio år tänkte vi spendera på och runt Köpmanberget och bara fokusera på att ha kul, kommenterar Erik Ohlsson på Hudikkalaset.

En del av insikten kom under den gångna sommarens något begränsade festival. 
– 
Vi inser att vi kanske inte bör vara Sveriges största festival. Det vi ska vara är den bästa och roligaste. I somras blev grymt givet förutsättningarna och vi är nu otroligt taggade på att växla upp, växa på och runt Köpmanberget, fortsätta bli bättre och framförallt ha riktigt jäkla kul!

2022 års upplaga av festivalen kommer att bestå av tre scener med olika musikaliskt utbud. På Main Stage uppträder de största akterna svenskt musikliv har att erbjuda, på Skogen hittar vi framtidens artister och på Klubben står DJ:s i centrum. 

Till årets festival är redan Veronica Maggio och Daniela Rathana bokade tillsammans med Melissa Horn och Julie Chikane. Många fler artister tillkommer. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!