Will it float?

Vernissage: Tony Lorenzi - Champain

Redaktion 13:32 15 Mar 2016

Nu på lördag den 19 mars visas graffitikonstnären Tony Lorenzis utställning Champain som han har skapat under sina två veckor som Artist in Residence på Nordic Light Hotel.

Tony Lorenzi är en konstnär som har sin bas i Västerås, men de senaste två veckorna har han som konstnär nummer två av nio i projektet Artist in Residence bott på hotellet där han också har skapat utställningen. Såhär beskriver han själv processen. 

– Gemene man kanske inte spårar ur på hotell men det är en fristad som kan innebära sex i större utsträckning, att man låtar bli att bädda sängen, kastar handduken på golvet, dricker någon öl extra, kommer hem sent, sover länge, tar mer frukost än man orkar äta… man tar sig helt enkelt extra dekadenta friheter eftersom ett hotell är ett ingenmansland. Som en sammanfattande symbol för denna flärdfulla dekadens fungerar champagnen som galjonsfigur, inte minst inom hiphopen där det finns ett antal citat som poängterar detta. Det ger en bra plattform att utgå från.

I utställningen ingår bland annat verket Will it float - en flytväst skapad med hjälp av Louis Vuitton och Champagnekorkar. 

Lorenzi kommer från en graffitibakgrund och har tidigare visat sin konst på bland annat Liljevalchs vårsalong, Speakerbox i Oslo och senast i Brooklyn med utställningen Raised By Jay. Senare i sommar är han aktuell med utställningar i Asien och USA. 

Visningen på lördag pågår mellan 18-21 och spelar skivor gör Mats Nileskär. Inträdet är gratis. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!