Foto: Norstedts.

Vegansk mat när The Plant öppnar på Ringens mattorg

17:10 22 Oct 2015

Veganska kocken Maximillian Lundin är en av de 10 kockar som kommer att husera i Teatern, den nya matscenen i Skanstull. Han öppnar den helveganska och ekologiska snabbmatsrestaurangen The Plant. 

Maximillan Lundin är vegan sedan tre år tillbaka trots att han älskade kött. Idag utbildar han både kockar och privatpersoner i ekologisk och vegansk matlagning. Idén till The Plant kom till när Ricard Constantinou ringde och erbjöd Lundin en plats på vad som ska bli nya mattorget i Ringens centrum, Skanstull.
– Han sa att han trodde det skulle bli helrätt om jag tog en av köksplatserna, och att jag fick välja vad jag ville göra utifrån min profil. Jag gick hem och tänkte och sa att jag ville köra 100 procent ekologisk och vegansk fastfood, säger Maximillian Lundin till Södermalmsnytt

Maten på The Plant ska präglas av Maximillians långa gastronomiska bakgrund som applicerats på vegansk mat som ska vara enkel och riktigt god. Det blir mycket baljväxter, nötter och farinata tillagad på gula ärtor. 

Läs även: "Ny matscen i Ringen – Teatern".

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Eatnam

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Kanske har den nu brutits.

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!