Veganmat för köttätare

12:00 27 Feb 2007
Jag är inte vegan, jag är inte ens vegetarian, jag äter allt utom selleri, säger Pierre Spiridon som tillsammans med sin bror Mikael ligger bakom den kombinerade butik och fabrik för kulinarisk vegankost som strax öppnar i Vasastan.
Joserna och maten som tillverkas på Herr Spiridons Allehanda är inte bara vegetariska, utan också helt fria från tillsatser samt dessutom råa och ”levande”, vilket innebär att ingen råvara upphettats till mer än 42 grader.
Mikael Spiridon har ett förflutet på bland annat raw-restaurangen Roxanne i Kalifornien. Bägge bröderna har dessutom jobbat på svenska stjärnkrogen Gässlingen.
— Det känns lite som att man inom vegankretsar är beredd att ursäkta avsaknaden av textur, färg, form och doft i vegetarisk mat i Stockholm idag. Vad vi gör är inte ett nyttighetsställe, utan en delikatessbutik. Det råkar vara vegant, glutenfritt och laktosfritt, men i första hand är det välsmakande och fräscht.

Herr Spiridons Allehanda öppnar i slutet av mars på S:t Eriksgatan 88
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!