VECKANS 5: Veckans bästa musik, v 35

14:16 29 Aug 2014


Vissa veckor är mer tursamma än andra. 

Den här veckan har levererat så skamlöst mycket svensk musik som tangerar perfektion – Nöjesguiden visar sin eviga tacksamhet genom en enkel uppradning av det bästa vi fått välsigna våra öron med.1. Zhala – I'm In Love
Okej, egentligen premiärspelades den här redan i Kakans mäktiga sommarprat för ett par veckor sen. Men Spotify-premiär räknas, som bekant, nästan som premiär nuförtiden. Och I'm In Love är så perfekt att den borde få vara med på alla listor, helt oavsett innehåll. Hur blir man såhär bra?


2. Rosh – Karma
Så Sveriges coolaste människa har gjort det igen. Ingen är chockad. Men alla är – det är obligatoriskt, hörni – lyriska. Att höra Rosh morra! Måste vara meningen med livet.


3. Little Jinder – Vita Bergens klockor
Det är koskällor, facebookstatushumor ("ångrar att jag drack tjugoåtta vin") och en taxameter som fuckar ur. När Josefine Jinder visksjunger innan Rebecca & Fiona börjar skråla i refrängen är det så nära ett perfekt mysrys man kan komma.


4. Min Stora Sorg och Ji Nilsson – Döda mig
Allt är bra, såklart, som väntat när två masterminds som dessa slår sina röster ihop. Men refrängen, över det beatet, med de rösterna – vet ni, Jinso (varsågod för couple name!) dödar mig verkligen långsamt.5. Merely – Princess Hervor
För en som har njutit ut den till låt efter låt från kommande Nirvana börjar det närma sig nu. I början av september kommer denna sagolika varelses debutskiva (det är värt utropstecken: !!!), men tills dess får vi hålla till godo med det vi har fått. Vilket inte är så lite.

Väl valda delar av denna lista spelar även på helgens Popaganda – vi har satt ihop det enda schema du behöver för helgen.

Stad: 
Artist: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!