Bolaget

Vattendelaren Spotify Wrapped är här

14:00 30 Nov 2022

Oavsett om du hatar eller älskar företeelsen kommer du inte att komma undan. 

Idag lanseras Spotifys årliga sammanställning av de artister, låtar och poddar som genererat flest streams och gjort störst avtryck under 2022. Med Spotifys 456 miljoner användare globalt speglar Spotify Wrapped vad världen, Sverige och inte minst varje enskild användare har lyssnat på under året. 

Årets mest streamade låt i Sverige är Kan Inte Gå med Falubandet Bolaget, och på topp tio återfinns ytterligare fem svenska låtar. Åtta av landets tio mest streamade artister sjunger på svenska, sex av dessa inom genren hiphop. 
– Under 2022 har vi lärt känna en helt ny musikgenre och det har blivit uppenbart hur snabbt både nya och äldre artister kan nå en bred publik. I början av året var det inte många som pratade om Epadunk och ännu färre som kände till Bolaget, men nu har de fyra killarna från Falun årets mest streamade låt i Sverige, säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify.

Topp 10 mest spelade låtar i Sverige 2022

  1. Bolaget - Kan Inte Gå
  2. Victor Leksell, Einár - Din låt
  3. Miss Li - X
  4. LOAM, ADAAM - FAKKA UR
  5. Harry Styles - As It Was
  6. Jireel - MANO
  7. Cornelia Jakobs - Hold Me Closer
  8. Medina - In i dimman
  9. Lost Frequencies, Calum Scott - Where Are You Now
  10. Ed Sheeran - Shivers

Onsdagen den 30 november från klockan 15:00 finns Spotify Wrapped tillgängligt i appen för samtliga användare. Så förbered dig på vad som kommer att dominera dina flöden under den närmaste tiden. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!