Tar in en köttsommelier vid flera tillfällen i höst.
Restaurang Vassa Eggen är tillbaka på full fart och rivstartar dessutom hösten med ett samarbete med australiensiska Westholme Wagyu som via Gourmet Food levererar ädla bitar till krogen. Under flera tillfällen i höst kommer även den självutnämnde köttsommelieren Erik Berggren att vara på plats med en trancheringsvagn på vilken han lägger den sista touchen vid bordet.
Kronjuvelen bland styckningsdetaljerna är Waguy Tomahawk som är en 1,3 kilo tung pjäs lämplig för cirka fyra personer. Om prislappen på 3300 kronor avskräcker finns det emellertid även billigare alternativ såsom flap steak och inte minst högrevshjärta.
Benämningen Wagyu syftar på flera raser av nötkreatur som genetiskt har en tendens att ha en hög grad av marmorering i köttet. Westholmes nötboskap är av typen F1 Wagyu vilket innebär att djuret har ett femtioprocentigt Wagyu-genetiskt innehåll, med ena föräldern 100 procent Wagyu och den andra en noggrant utvald blandning av raserna Santa Gertrudis, Shorthorn, Charolais, Brahman, Senepol och Bonsmara.
Köttsommelier Erik Berggren kommer att närvara på plats den 28 oktober, den 18 november samt den 16 december. Hela menyn tillsammans med bordsbokning hittar du här.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2021.