Vassa Eggen fyller 20 år

10:26 28 Oct 2019

Restaurangen som har blivit ett vardagsrum för halva krogstockholm tackar för sitt andra decennium. 

Minns du millenieskiftet? Då kanske du även kommer ihåg att under samma höst så öppnade Vassa Eggen för första gången, då på Kungstensgatan. Tre år senare flyttade krogen in i lokalerna på Birger jarlsgatan 29 där den ligger än idag. Sedan dess har karriärer grundlagts, avslutats (!) och många blöta kvällar har avverkats vid de runda borden. 


"Och jag var DJ den där kvällen, nere på Vassa Eggen"
Mauro Scocco

Jubileumsåret firas åtta fredagar i rad med hjälp av skivbolaget Ten, vars artister gästar krogen under jubileumsfirandet. I artiststallet ryms namn som Felix Sandman, Benjamin Ingrosso och Icona Pop men vilka som spelar under vilken kväll är i skrivande stund hemligt.
– Vi tror att man vill vara här alla fredagar. Menyn är specialkomponerad för kvällen med late-night-supé för de som vill ha bordet kvar under spelningen. För matgäster som har en tidigare sittning funkar det också fint att hänga i baren, säger Kristofer Sandström som startade Vassa Eggen 1999 tillsammans med Christian Olsson.

Vilken artist som spelar på fredagen den 1 november avslöjas vid lunch samma dag. Spelningen går av stapeln vid midnatt. 

Läs mer om kvällen på facebookeventet.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!