Världsstjärnorna går samman för att utmana Spotify med Tidal

23:38 30 Mar 2015Streamingtjänsten Tidal, som Nöjesguiden skrivit om tidigare, avslöjade i ett livesänt event sent på måndagskvällen en, eller ska vi säga flera, nyheter som fick internet att explodera.

Tidigare under dagen var det flera världsstjärnor som bytte ut sina profilbilder på sociala medier till en turkos färg. Exempel på artister som deltog i aktionen är Alicia Keys, Beyoncé, Kanye West, Rihanna, Madonna och Nicki Minaj. Artisterna antogs visa sitt stöd för streamingtjänsten Tidal som köpts upp av ingen mindre än Jay Z. Men nu visar det sig att de inte bara stödjer Jay Z. De är också delägare i Tidal.

Twitter exploderade när den ena stjärnan efter den andra presenterades under ett livesänt event precis innan midnatt, svensk tid.
– Vi vill skapa en bättre tjänst för artister och fans, sade Alicia Keys vid presskonferensen.

Tjänsten ska i fullversion, kallad Lossless, kosta 199 kronor i månaden – det vill säga nästan dubbelt så mycket som Spotifys. De erbjuder dock även en reguljär version, där ljudet beskrivs som "standard", för Spotify-priset 99 kronor i månaden. Överskottet ska gå till skivbolag och upphovsmän- och kvinnor.Från vänster Rihanna, Nicki Minaj, Madonna, Deadmaus, Kanye West osv. Daft Punk, Alicia Keys, Jack White och Beyonce är också på scen. Calvin Harris och Coldplays Chris Martin är med på länk.

Tidals ägare, vad vi vet so far:

Jay Z
Alicia Keys
Beyoncé
Calvin Harris
Chris Martin
Daft Punk
Jack White
Deadmau5
Nicki Minaj
Rihanna
Usher
Win Butler
Régine Chassagne (Arcade Fire)

Här kan ni se hela presskonferensen. Läs även: Årets musikbeef fortsätter – nu finns Taylor Swift hos Jay Z:s streamingtjänst.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!